Paskal Süleyman Öldürüldü: Hizbullah'tan Açıklama Geldi

Paskal Süleyman Öldürüldü: Hizbullah'tan Açıklama Geldi
Lübnan’da Hizbullah'ın ezeli rakibi Hristiyan Lübnan Güçleri Partisi'nin (LGP) sorumlularından olan Paskal Süleyman, Cebel Lübnan'ın Cübeyl ilçesinde seyir halindeyken aracının içerisinde alıkonularak öldürüldü.

Lübnan'ın Cebel Lübnan bölgesinde Hristiyan Lübnan Güçleri Partisi'nin (LGP) önemli isimlerinden biri olan Paskal Süleyman, 7 Nisan'da öldürüldü.

Lübnan ordusunun açıklamasına göre Süleyman, araç hırsızlığı şebekesi tarafından kaçırılarak öldürüldü ve cesedi Suriye'ye götürüldü.

Lübnan ordusu yaptığı açıklamada Süleyman'ın kaçırılma olayıyla ilgili olarak Suriye uyruklu tüm çete üyelerinin yakalandığını belirtti. Yakalanan şüphelilerin ifadelerine göre Süleyman'ın aracının çalınmak istenirken Cebel Lübnan'ın Cübeyl ilçesinde öldürüldüğü ve cesedinin sınırdan geçirilerek Suriye'ye taşındığı ortaya çıktı.

Süleyman'ın cenazesinin Lübnan'a getirilmesi için Suriyeli yetkililerle koordinasyon içinde olunduğu ifade edildi. Soruşturmanın tamamlanması için incelemelerin devam ettiği vurgulandı.