Putin, Rusya'daki Terör Saldırısı Hakkında Konuştu

Putin, Rusya'daki Terör Saldırısı Hakkında Konuştu
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vladimir Putin, saldırının arkasındaki azmettirenleri araştırdıklarını belirterek, "ABD, saldırıda Kiev'in izi olmadığına ikna etmeye çalışıyor" dedi.

Putin, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, yaralılara da desteklerin verileceğini söyledi. Saldırının, İslam dünyasının yüzyıllardır mücadele ettiği radikal İslamcılar tarafından gerçekleştirildiğini belirten Putin, "ABD çeşitli kanalları kullanarak; uydularını ve diğer ülkeleri, terör saldırısında Kiev'den herhangi bir iz bulunmadığına ikna etmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Putin, saldırıyı DEAŞ'ın gerçekleştirdiğini ancak kendilerinin bu talimatı verenleri araştırdıklarını ifade ederek, "Rusya'ya ve halkına karşı bu saldırının kimin eliyle gerçekleştirildiğini biliyoruz, ilgi odağımızda ise azmettirenler var." dedi.

Terör saldırısının ardından Rus halkına teşekkür eden Putin, "Rus toplumu, terör saldırısının ardından gerçek bir dayanışma, uyum ve karşılıklı desteğin örneğini gösterdi." açıklamasında bulundu.

Rusya'da 22 Mart'ta terör örgütü DEAŞ tarafından Moskova bölgesindeki Crocus Belediye Binası'nda yer alan konser salonuna düzenlenen saldırıda 139 kişi hayatını kaybetti.