Rusya Devlet Başkanlığı Seçimleri Yarın Başlıyor

Rusya Devlet Başkanlığı Seçimleri Yarın Başlıyor

Rusya Federasyonu'nda devlet başkanını belirlemek için sandık başına gitme zamanı geldi. Ülke genelinde 15, 16 ve 17 Mart'ta gerçekleştirilecek seçimlerde, 112 milyon 309 bin 947 kayıtlı seçmen oy kullanacak. Seçimler, Rusya'nın yurt dışındaki temsilciliklerinde ve Kazakistan'daki Rus Baykonur Uzay Üssü'nde de yapılacak. 200'ün üzerinde uluslararası gözlemci, seçim sürecini yakından takip edecek.

Kırım ve Doğu Ukrayna'da da Seçim Var

Kırım ve Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde de devlet başkanı seçimi için sandık başına gidilecek. Seçimde 4 aday yarışacak. Mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin, bağımsız aday olarak yarışacak. Diğer adaylar ise Liberal Demokrat Parti Başkanı Leonid Slutskiy, Komünist Parti adayı Nikolay Haritonov ve Yeni İnsanlar Partisi adayı Vladislav Davankov.

Putin'in Görev Süresi Uzatılabilir

2014'te kabul edilen anayasa değişikliğiyle Putin'in görev süresi uzatılmıştı. Bu değişiklikle Putin, 2036'ya kadar devlet başkanı olarak kalabilir. Putin, Sovyetler Birliği döneminde istihbaratçı olarak çalışmış ve sonrasında politik kariyerine adım atmıştı. Eğer tekrar seçilirse bu Putin'in 5. kez Rusya Devlet Başkanlığı görevini üstlenmesi anlamına gelecek.