Rusya Tarafından Ukrayna Enerji Altyapısı Hedef Alındı

Rusya Tarafından Ukrayna Enerji Altyapısı Hedef Alındı
Ukrayna Enerji Bakanı German Galuşçenko, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya'nın gece saatlerinde Ukrayna'nın enerji altyapısına yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ukrayna Enerji Bakanı German Galuşçenko, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya'nın gece boyunca Dnipropetrovsk, İvano-Frankivsk ve Lviv bölgelerindeki enerji tesislerine yönelik füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Saldırı sonucunda ekipmanlarda ciddi hasar meydana geldiği ve bir enerji tesisi çalışanının yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada da saldırının doğrulandığı belirtildi.

Rus ordusunun, toplamda 34 füze ile gerçekleştirdiği saldırıda 9 Х-101/Х-555 tipi seyir füzesi, 9 Х-59/Х-69 model güdümlü füze, 2 S-300 seyir füzesi, 2 "İskender-M" seyir füzesi, 4 "Kinjal" hipersonik füzesi ve 8 "Kalibr" seyir füzesi kullandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Ukrayna hava savunma kuvvetlerinin bu saldırıya karşılık verdiği vurgulandı. Toplamda 21 Rus hava hedefinin imha edildiği bildirilirken, 6 Х-101/Х-555 tipi füze, 8 Х-59/Х-69 model seyir füze, bir "İskender-M" füze ve 6 "Kalibr" füzenin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.