Aile Destek Merkezlerinden 140 Bin Kişi Faydalandı

Aile Destek Merkezlerinden 140 Bin Kişi Faydalandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlayan Aile Destek Merkezleri'nden (ADEM) geçtiğimiz yıl 140 bin kişinin faydalandığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Destek Merkezleri'nden (ADEM) geçtiğimiz yıl 140 bin kişinin faydalandığını duyurdu. Bu rakamla birlikte toplamda yaklaşık 3 milyon kişi, ADEM'lerin sunduğu hizmetlerden yararlandı.

Bakan Göktaş, başta kadınlar olmak üzere vatandaşların hayatına değer katmayı ve pozitif değişimler oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak adına çeşitli hizmetler sunduklarını belirten Bakan Göktaş, kadınların potansiyellerini ortaya çıkarmak için hizmetlerini sürekli olarak çeşitlendirdiklerini ifade etti.

ADEM'lerin 2012 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini hatırlatan Bakan Göktaş, bu merkezlerde kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunan kurs ve eğitimler verildiğini belirtti. Ayrıca ADEM'lerde sunulan her çalışmanın kadınların güçlenmesine önemli bir katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi.

ADEM'lerin Yaygınlaştırılması ve Faaliyet Alanları

Bakan Göktaş, ihtiyaçlar doğrultusunda ADEM'lerin ülke genelinde yaygınlaştırılmasına devam edeceklerini vurgulayarak, kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayan ADEM'lerden geçtiğimiz yıl 140 bin kişinin faydalandığını belirtti. Bugüne kadar ise yaklaşık 3 milyon kişinin ADEM'lerden faydalandığını açıkladı.

Bakan Göktaş, "Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü Türkiye" ilkesiyle hareket ettiklerini ifade ederek aile yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Halihazırda 75 ilde faaliyet gösteren 544 ADEM'in, toplumun en güçlü kalesi olan aileyi güçlendirmeye önemli bir katkı sağladığını vurguladı.

Bakan Göktaş, ADEM'lerde kadınların mesleki ve kişisel gelişimlerinin yanı sıra aile içi iletişim, temel afet bilinci, sağlıklı beslenme ve çocuk haklarına dair eğitimlerin verildiğini belirtti.

El sanatları, kuaförlük, giyim kurslarının yanı sıra Halk Eğitim Merkezlerinden gelen usta öğreticiler tarafından çeşitli kursların düzenlendiğini ifade etti. Bu kapsamda, terzilik, aşçılık, bilişim teknolojileri, okuma-yazma, halı dokumacılığı, yabancı dil, yağlı boya, satranç gibi birçok alanda eğitimlerin sunulduğunu aktardı.