Bayram İkramiyesi 5 Bin TL Mi Olacak?

Bayram İkramiyesi 5 Bin TL Mi Olacak?

Hükümetin Ramazan Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyesi ödeneklerini artıracağı iddiası gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz" açıklamasıyla konuyla ilgili beklentiler daha da arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına yapılan zam kararını duyururken sarf ettiği "2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz" sözleri, emekli ikramiyesi beklentilerini zirveye taşıdı.

Yılda 10 Bin TL İkramiye

2021'de 1000 liradan 1100 liraya yükselen bayram ikramiyesi için bu yıl daha büyük bir artış gündemde. Emekli ikramiyesinin 5 bin liraya yükseltilmesi iddiası, Ankara'da kulisleri hareketlendirdi. Bu iddiaya göre emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında aldıkları 2 bin liralık ikramiye 5 bin liraya çıkartılacak. Böylece yılda 4 bin liralık ikramiye alan emeklilerin bu tutarı 10 bin liraya yükselecek. Milyonlarca emekli, bu yılın ilk ikramiyesini 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesinde alacak. Hükümetin emekli ikramiyelerini 5 bin liraya çıkartacak düzenlemeyi ise Mart ayına kadar Meclis'ten geçirmesi bekleniyor.

Emekliler Ne Diyor?

Show Haber'e konuşan bazı emekli vatandaşlar, ikramiyelerin 5 bin liraya yükseltilme ihtimalini az bulduklarını belirtti. Onlara göre verilen paranın alım gücü önemli ve şu anda fiyatların yerinde durması gerekiyor. Bir simit parasının dahi 10 liraya ulaştığı bir ortamda, 5 bin lira ikramiyenin yeterli olmadığını ifade ediyorlar.