Erdoğan Türkiye'nin Doğum Oranlarının Endişe Verici Olduğunu Açıkladı

Erdoğan Türkiye'nin Doğum Oranlarının Endişe Verici Olduğunu Açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki yeni doğan bebek sayısının ve doğurganlık hızının düştüğüne vurgu yaparak "Nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Bu, açık söylüyorum, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir" dedi.

Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine değindi. Erdoğan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son açıkladığı verilere atıfta bulunarak, yeni doğan bebek sayısındaki ve doğurganlık hızındaki düşüşe dikkat çekti.

Erdoğan, geçen seneki doğum istatistiklerinin endişe verici seviyede olduğunu vurgulayıp bu durumun ülkemiz için varoluşsal bir tehdit ve felaket olarak nitelendirerek "Son yıllarda aileye yönelik tehditlerin giderek arttığını müşahede ediyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde artık toplumlar yaşlanıyor. Yalnız yaşamayı tercih eden birey sayısı ve boşanma oranları artarken, evlilik oranları buna bağlı olarak hane başına düşen çocuk sayısı azalıyor. Evlilikler ve doğurganlık hızı azalırken tek ebeveynli ya da parçalanmış ailelerin sayısı günden güne çoğalıyor. 2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir" şeklinde konuştu.

‘’Türkiye için Bir Tehdittir, Felakettir’’

Ülke nüfusunun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altında olduğuna vurgu yapan Erdoğan, bu durumun Türkiye için varoluşsal bir tehdit ve felaket olduğunu belirtti. Erdoğan, "Bu, açık söylüyorum, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir. Biz bu tabloyu gördüğümüz için sürekli 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorduk. Maalesef zaman öngörülerimizde bizi haklı çıkardı. En az 3 çocuk çağrımızın önemi bugün daha iyi anlaşılıyor. Nüfus millet olarak en büyük gücümüzdür bunu korumak zorundayız. Önümüzdeki dönem bu konularda daha kararlı olacağız" dedi.