Forbes'ın Açıkladığı Türkiye'nin En Zenginleri Listesinde Selçuk Bayraktar da Var

Forbes'ın Açıkladığı Türkiye'nin En Zenginleri Listesinde Selçuk Bayraktar da Var
Forbes dergisi, 2024 yılı dünyanın en zenginleri listesini açıkladı. Türkiye'den de 27 kişi listeye girdi.

ABD merkezli Forbes dergisi, bugün dünyanın en zengin insanlarının listesini web sitesinde yayınladı. Listede Türkiye'den 23 erkek ve 4 kadın iş insanı yer alıyor.

Dünyanın en zenginleri listesinin zirvesinde bu yıl 233 milyar dolarlık servetiyle Fransız iş insanı Bernard Arnault yer aldı. Dünya çapında tanınan markaları Louis Vuitton ve Sephora gibi dev moda ve kozmetik şirketlerinin sahibi Arnault'nun serveti geçen yıla oranla 22 milyar dolar arttı. 2020 yılında 76 milyar dolarlık servete sahip olan Arnault, son dört yılda servetini yaklaşık üçe katladı.

Türkiye’den İlk Sırada Murat Ülker Var

Türkiye adına zirvede 5,1 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yer alıyor. 65 yaşındaki Yıldız Holding'in patronu Ülker'in serveti geçen yıla göre yaklaşık 100 milyon dolar arttı ve dünyanın en zenginleri arasında 597. sırada yer aldı. Geçen yıl Türkiye'nin ikinci dünyanın en zengin 534. ismi Murat Ülker olmuştu.

Kazancı Holding patronu Şaban Cemil Kazancı 3,5 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin ikinci en zengin oldu. İpek Kıraç 3,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin üçüncü ismi oldu.

Geçen yıl Türkiye'nin en zenginleri listesinde dördüncü sırada yer alan ve dünya listesinde 982. sırada 3 milyar dolarlık servetiyle Semahat Sevim Arsel, bu yıl Türkiye listesindeki sırası değişmezken, dünya listesinde 1104. sıraya geriledi. Vehbi Koç'un kızı olan 95 yaşındaki Arsel'in serveti, 2024 yılında değişmedi.

Beşinci Sırada Erdemoğlu Yerini Aldı

Geçtiğimiz yıl 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin birinci, dünyanın 497’nci zengini Sasa Polyester'in patronu İbrahim Erdemoğlu, bu yılın listesinde 2,8 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin beşinci, dünyada ise 1187. sıradaki en zengin oldu.

Bu yılın Türkiye'nin en zenginleri listesinde altıncı sırada yer alan isim, 2,7 milyar dolarlık servetiyle Rönesans Holding'in patronu Erman Ilıcak oldu.

Türkiye'nin en zenginleri listesinde bu yıl yedinci sıraya yerleşen isim, 2,7 milyar dolarlık servetiyle Mustafa Rahmi Koç oldu.

forbes-zenginler-listesi2.jpg

Bayraktarlar da Listede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar, ilk defa Forbes milyarderler listesinde yer aldı.

Baykar Teknoloji'nin patronu olan 44 yaşındaki Selçuk Bayraktar, 1,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'de 24. ve dünyada ise 2410. sırada yer aldı. Bayraktar, aynı zamanda 2022 yılında Türkiye vergi rekortmeni olmuştu.