Kış Lastiği Uygulaması Sona Erdi

Kış Lastiği Uygulaması Sona Erdi
1 Aralık'ta başlayan ve ticari araçlarda geçerli olan zorunlu kış lastiği uygulaması bugün (1 Nisan) itibarıyla sona erdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ticari araçlarda zorunlu kılınan kış lastiği uygulaması, 1 Aralık'tan bu yana devam ediyordu. Ancak bugün itibarıyla, 1 Nisan'da sona erdi. Bu süre zarfında kış lastiği kullanmayan sürücülere idari para cezası uygulanıyordu. Şimdi ise araç sahipleri, yaz lastiklerine geçiş için servislere yönlendiriliyor.

Uzmanlar, sıcak havalarda kış lastiği kullanımının tehlikeli olduğunu vurguluyor. Sıcakta lastiklerin aşınma oranının artmasıyla birlikte performans kaybı yaşanırken, yol tutuşunda ciddi bir azalma ve araç kontrolünde zorluklar meydana gelebiliyor.

Mevsimine uygun olmayan lastiklerin çevreye daha fazla karbon salımına yol açtığı belirtilirken, yaz aylarında kış lastiği kullanımının hem güvenlik hem de çevre açısından risk taşıdığı uzmanlar tarafından vurgulanıyor.

Kış lastiği kuralına uymayan araç sürücülerine uygulanan idari para cezaları sona erdiğinden, araç sahipleri lastik değişimi için servislere akın etmeye başladı. Ortalama 500-600 TL gibi bir ücretle gerçekleşen lastik değişimlerinde, rot balans ayarları da yapılıyor.