Kral Charles Kanser Teşhisinden Sonra İlk Kez Açıklama Yaptı

Kral Charles Kanser Teşhisinden Sonra İlk Kez Açıklama Yaptı

Norfolk'taki Sandringham House Sarayı'nda tedavisi süren İngiltere Kralı 3. Charles, prostat büyümesi tedavisi sırasında konulan kanser teşhisi sonrası ilk açıklamasını yaptı. Kral Charles yazılı açıklamasında, kansere yakalanan herkesin güzel düşüncelerle desteklenmesinin büyük bir teselli olduğunu ifade etti. Destek mesajlarına teşekkür eden 3. Charles açıklamasında şunları dile getirdi:

Kansere yakalanan herkesin bileceği gibi, bu tür güzel düşünceler en büyük teselli ve teşviktir. Bana konan teşhisi paylaşmanın kamuoyundaki anlayışı nasıl artırdığını ve Birleşik Krallık ile geniş anlamda dünyadaki kanser hastaları ve ailelerini destekleyen kuruluşların çalışmalarına nasıl ışık tuttuğunu duymak benim için moral vericiydi. Onların bitmek bilmeyen ilgi ve bağlılığına ömrüm boyunca duyduğum hayranlık kendi kişisel deneyimimin sonucunda daha da artıyor.

Kanser Erken Evrede

Buckingham Sarayı, Kral Charles'ın prostat büyümesi tedavisi sırasında yapılan kontrollerde kanser teşhisi konulduğunu duyurmuştu. Ancak kanserin türü ve evresi hakkında detaylı bilgi verilmemişti. Başbakan Rishi Sunak ise Kral'ın kanserinin erken evrede olduğunu belirtmişti.