Kuraklıkla Mücadelede Yeni Adım: "Yağmur Bahçeleri" Projeleri Başlıyor

Kuraklıkla Mücadelede Yeni Adım: "Yağmur Bahçeleri" Projeleri Başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kuraklıkla mücadele kapsamında önemli bir adım atıyor. "Yağmur Bahçeleri" projesi ile yağmur sularının yer altı kaynaklarına kazandırılması hedefleniyor. Ülkemizde giderek artan kuraklık tehlikesine karşı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, millet bahçelerinde "yağmur bahçeleri" oluşturarak su kaynaklarını artırmayı amaçlıyor. Bu projede, yağmur suyunun toplanıp yer altı sularına kazandırılmasıyla su ihtiyacının karşılanması planlanıyor.

Millet Bahçeleri Genişliyor

Bakanlık bu noktada 5 yılı kapsayan stratejik planını yayımladı. Yeşil alan miktarının azalması ve yeni alan bulunamaması tehdidine karşı, ülke genelinde millet bahçelerinin yaygınlaştırılacağı belirtildi. Tamamlanan ve çalışmaları başlatılan 74 milyon metrekarelik millet bahçelerinin 2028'e kadar 100 milyon metrekareye ulaştırılması hedefleniyor. Bakanlık, şehirlerde "nefes alan kentler" konseptini destekleyerek motorlu taşıtlardan arındırılmış bölgelerin oluşturulmasını teşvik edecek. Ayrıca scooter, bisiklet gibi sıfır emisyonlu mikromobilite araçlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla finansal destek mekanizmaları hayata geçirilecek.

Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeni Projeler Yolda

Bakanlık, kuraklıkla mücadelede "yağmur bahçeleri" gibi inovatif yöntemlerle çalışmalarına devam ederken, sürdürülebilir kalkınma için bir dizi yeni projeyi de hayata geçirmeyi planlıyor. Bu projeler, çevresel ve iklim değişikliği sorunlarına karşı etkili çözümler sunmayı amaçlıyor.