Meteorolojiden Hava Durumu Uyarısı

Meteorolojiden Hava Durumu Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde etkili olacak olan hava durumu değişikliklerini güncelledi. Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun yağmur ve sağanak yağışlı, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Hatay, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur beklenirken, Hakkari, Bitlis çevreleri, Muş, Van'ın güney ilçeleri ile Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Marmara'nın batısı ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı yaşanacak, yer yer pus ve sis de görülebilir. Ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat çekildi.

Hava Sıcaklıkları

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken rüzgar genellikle kuzey yönlü olacak. Yurdun güneydoğu kesimlerinde güney yönlü rüzgarlar ara sıra orta kuvvette esecek, Marmara ve Orta Karadeniz'de ise rüzgarın kuvvetli olarak (40-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

İstanbul İçin Özel Uyarı ve Saat Verildi

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için öğleden sonra ve akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kuvvetli poyraz uyarısında bulundu.   İstanbul Boğaz çevreleri ve Anadolu Yakası'nda etkili olması beklenen yağışla birlikte sıcaklık 6 dereceye kadar düşecek. Prof. Dr. Şen; Trakya, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde buzlanma ve don olayına dikkat çekip özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Günün En Yüksek Sıcaklıkları

Bazı illerin hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  • Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, 3 derece
  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yağmurlu, 6 derece
  • İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, 11 derece
  • Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, 16 derece
  • Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, 17 derece
  • Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, 9 derece
  • Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, 8 derece
  • Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı, 1 derece
  • Diyarbakır: Çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı yağmurlu, 8 derece