Trafik Denetimlerinde Bir Haftada Rekor Sayıya Ulaşıldı

Trafik Denetimlerinde Bir Haftada Rekor Sayıya Ulaşıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda 2-9 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde gerçekleştirilen trafik denetimlerine ilişkin önemli verileri paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre Türkiye genelinde gerçekleştirilen trafik denetimleri sonucunda önemli rakamlara ulaşıldı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda 2-9 Mayıs tarihleri arasında yapılan denetimlerde tam 1 milyon 896 bin 66 aracın kontrol edildiğini belirtti.

Denetimler sırasında, mevzuata aykırı olarak ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) kullanan 240 sürücü tespit edildi. Bu sürücülere gerekli yasal işlemler uygulandı.

Trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik de kararlı bir mücadele verildi. Denetimler sonucunda, 99 bin 794 araca aşırı hız başta olmak üzere toplamda 373 bin 306 işlem yapıldı. Bakan Yerlikaya, bu noktada vatandaşları trafik kurallarına uymaya ve özellikle aşırı hız yapmamaya özen göstermeye çağırdı.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında trafik kurallarına uymanın önemine vurgu yaparak, "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil." ifadelerine yer verdi.