Gökçelik, 2015 yılı hedeflerini değerlendirdi

Gökçelik, 2015 yılı hedeflerini değerlendirdi
Bursa Crowne Plaza’da Raf sektörünün köklü ve güçlü kuruluşu Gökçelik yönetim kadrosuyla birlikte gerçekleştirdiği toplantıda 2015 yılı hedeflerini ve 2014 yılı faaliyetlerini değerlendirdi.

Gökçelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras 2014 yılına dair bilgiler verdi

Aras, yılı genel anlamda verimli ve hareketli geçirdiklerini belirterek, şirket olarak bir önceki yıla göre hedeflenenin üzerinde büyüme gerçekleştirdiklerini açıkladı.

İhracatta yakalanan başarı grafiğini 2014’de de sürdürdüklerini söyleyen Aras, yıl içerisinde mevcut ülkeler ile ticaretin devam ettiğini vurgulayarak portföye yeni ülkeler katmayı başardıklarını da belirtti. Aras, böylelikle Gökçelik olarak bugün dünyanın 50’den fazla ülkesine Türk malı damgalı raf sistemleri ihraç etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.


Yatırımlar devam ediyor. Son teknoloji sac büküm merkezi, sektöre hizmet verecek
2012 yılında başlattığı yatırım hamlesine son üç yıldır aralıksız devam eden Gökçelik, temkini elden bırakmamakla beraber 2015 yılında da büyüme stratejisine devam etme kararı aldı. 2014 yılında yatırımına start verilen sac büküm makinesi Nisan ayı sonunda faaaliyet geçiyor. Kapsitesi ve büyüklüğü ile Gökçelik’in üretim ihtiyaçlarını karşılamanın yan sıra sektöre de hizmet verebilecek yapısıyla adeta şirketin bir sac büküm merkezi haline gelmesini sağlayarak katma değer oluşturacak. Ayrıca toplantıda, büyüyen ve gelişen kapasite ihtiyacını karşılamak amacıyla, NOSAB’da bulunan mevcut arsalar üzerine yapılması planlanan yeni fabrikaların fizibilite çalışmalarına 2015 yılında devam edilecek ve dünya ekonomik konjektürü uygun olursa inşaata başlanacak. 2014 yılını Türkiye büyüme ortalamasının üzerinde kapamayı başaran Gökçelik, 2015 yılında da benzer bir performans sergilemeyi hedefliyor.

Gökçelik hakkında...

Gökçelik, süpermarket ekipmanları ve depolama sistemleri üretmek üzere 1976 yılında Bursa’da kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana perakende sektörüne yönelik üretim yapan şirket, devamlı artan katkıları ve yaklaşık kırk yıllık tecrübesi ile sektörün öncülerinden olmuştur.

Temel felsefesi sürekli gelişim olan GÖKÇELİK üretimde kalitenin ve pazarda rekabetin en güçlü silahlarının ileri teknoloji, nitelikli iş gücü ve AR-GE faaliyetleri olduğuna inanır. GÖKÇELİK bu inancı gereği yıllardır yaptığı yatırımlara sürekli yenilerini eklemektedir.

Bu gün 3 fabrikasında, ileri teknolojiye sahip seri üretim yapan entegre üretim hatları, özel ve esnek üretimlere uygun geniş makine parkı ve bu yüksek üretim kapasitesine cevap verecek boya tesisleri ile çevreye duyarlı üretim yapan GÖKÇELİK, 50’den fazla ülkedeki müşterileri ile pazar payını her geçen gün arttırmaktadır.