Her şey onlar için!

Her şey onlar için!

Bursa’da yaşayan diyabetli çocuklar, Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi öncülüğünde belli aralıklarla bir araya gelerek hem hasatlıkla mücadelede birbirine destek olacak, hem de bilgilenecek.

“Tip 1 diyabet” hastası çocuklar, Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi Endokrinoloji Anabilim Dalı iş birliğiyle verilen yemekte buluştu. Bundan sonra belli aralıklarla yapılması planlanan toplantılarla çocukların ve ailelerinin dayanışma içinde olması hedefleniyor.
Konak Olimpik Restoran’da düzenlenen ilk buluşmaya ilçelerden de ilgi oldu. Uludağ Üniversitesi Endokrinoloji Anabilim Dalı Başkanı Ömer Faruk Tarım , Yrd. Doç. Dr. Erdal Eren, Doç. Dr. Halil Sağlam, Uzman Dr. Durmuş Doğan, hemşireler Zehra Kuşçu ile Türkan Semerci toplantıda diyabet hastası çocukları yalnız bırakmadı.

Endokrinoloji Anabilim Dalı Başkanı Ömer Faruk Tarım, diyabet hakkında bilgi verdi. Tarım, ‘tip 1 diyabet’in ne olduğunu, belirtilerini, tedavi yöntemleri ve tedavi süresince nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Diyabet hastası çocuklara destek verecek toplantıların belli aralıklarla devam etmesi ve bahar aylarında da Nilüfer Belediyesi’nin katkısıyla diyabet hastası çocuklara yönelik bir şenlik düzenlenmesi planlanıyor.