Kendini ifade etmek için sergi açtı

Kendini ifade etmek için sergi açtı

Türkiye’nin ilk ve tek spastik engelli fotoğrafçısı ve Engelli Kadınlar Derneği Başkanı Canan Elmastaş (30), ilk fotoğraf sergisini Tayyare Kültür Merkezi’nde açtı. Spastik engelli olduğu için kendisini ifade etmekte zorlandığını belirten Canan Elmastaş, "Yaklaşık 15 yıldır fotoğraf sanatıyla ilgileniyorum. Türkiye’nin ilk ve tek spastik engelli fotoğrafçısıyım. Çünkü genelde spastik engellilerin el becerisi yoktur. Dolayısıyla fotoğraf makinesi kullanmaları oldukça zordur. Bütün ön yargılara rağmen aldığım eğitimle fotoğraf çekmeyi başardım" dedi.

"KENDİMİ İFADE ETMEK İÇİN FOTOĞRAF ÇEKTİM"

Amatör fotoğraflardan sonra ilk profesyonel fotoğraf sergisini bugün açtığını ifade eden Elmastaş, "Spastik engelli olduğum için kendimi sözlü ifade etmekte zorlanıyordum. Kendime nasıl bir ifade yolu bulurum diye düşündüm. Birçok şeyi denedim ama fotoğraf çekmekte karar kıldım. Anlatamadığım şeyleri artık fotoğraf çekerek anlatıyorum. Genelde acıyı, kederi, insan portresi ve doğa fotoğrafları çekiyorum. Ama siyah-beyaz fotoğraflar da çekmeyi seviyorum" diye konuştu.

"ENGELLİ KADINLARIN YÜZ İFADELERİNİ ALDIM"
Sergiye yaklaşık 4 aydan buyana hazırlandığını kaydeden Elmastaş, "Bu sergimde genelde engelli kadınlarla çalıştım. Engelli kadınların yüzlerindeki ifadeyi almaya çalıştım. Her engelli kadınların başarılı olacağını anlatmaya çalıştım. Sergimde 25 tane fotoğraf bulunuyor. Sergim Aralık tarihlerine kadara açık olacak. Tüm Bursalıları sergime bekliyorum" şeklinde konuştu.