Koronavirüsün olağandışı 5 belirtisi!

Koronavirüsün olağandışı 5 belirtisi!

New York Times gazetesinde koronavirüsün bilinmeyen olağandışı belirtileri hakkında bir haber yayınlandı. Baş ağrısı, boğaz ağrısı, tat-koku kaybı ve ateş belirtilerinin yanı sıra yaygın olmayan ve çok bilinmeyen detaylar okuyucuları şaşırttı.

Uzmanlar, bu belirtilere rastlayan kişilerin endişelenmemesi ve tıbbi destek almaları gerektiğine dikkat çekti.

İşte koronavirüsün bilinmeyen olağandışı 5 belirtisi:

DİLDE TÜYLENME

Uzmanlar, sağlıklı dil hücrelerinin hızla yenilendiğini ancak yaşlı hücrelerin öbekleşerek kalın ve tüylü bir görünüm ortaya çıkardığını söyledi. Dr. Chin-Hong, ‘Bu insanlara korkutucu gelebilir. Fakat endişelenmemeleri gerekiyor. Bazı insanların ağızlarında yanma hissi de oluyor’ dedi. Bu durumun 10 – 14 günlük tedavi ile geçebileceği belirtildi.

SAÇ DÖKÜLMESİ

Cleveland Clinic’te görevli dermatolog Dr. Shilpi Khetarpal, “Saçların Covid-19’dan mı yoksa stresten mi döküldüğü net bir durum değil. Eğer Covid-19 geçirirken saçlarınız dökülüyorsa panik yapmayın. Dökülen saçlar zaman içinde geri geliyor” dedi.

KOVİD PARMAĞI

Bilim insanları bazı Covid-19 hastalarının ayak parmaklarının şiştiğini ve morardığını açıkladı. Covid-19’un mikrovasküler pıhtılaşmalara sebep verdiğini ve kan dolaşımını etkileyerek bu rahatsızlığa sebep olduğunu söyledi. Bu durumun da birkaç gün içerisinde geçtiği belirtildi.

KIZARIKLIK VE CİLTTE DÖKÜNTÜ

Bilim insanları Covid-19 geçiren kişilerin ciltlerinde döküntü ve kızarıklık da görüldüğünü belirtirken, bazı hastalarda bu durumun kovid geçtikten sonra bile devam ettiğini söyledi.

BATMA HİSSİ

Covid-19 geçiren bazı hastalarda derilerine iğne batıyormuş gibi bir his oluştuğunu belirten uzmanlar bunun sebebinin bağışıklık hücrelerindeki iltihaplanma olduğunu söyledi. Bu tür ağrıların el ve ayaklarda yaygın olarak görüldüğü de belirtildi.