COVID-19'dan Daha Tehlikeli: İnsanların Yüzde 50 Ölebilir!

COVID-19'dan Daha Tehlikeli: İnsanların Yüzde 50 Ölebilir!
Son haberlere göre uzmanlar Covid-19'un etkisini 100 kat aşacak derecede kötü bir virüsün dünya genelinde yayılma riskine dikkat çekti.

Uzmanlar, dünya genelinde Covid-19 pandemisinin etkilerinin henüz devam ettiği bir dönemde, daha büyük bir tehlikenin kapıda olduğuna dikkat çekiyor. Son zamanlarda yapılan uyarılara göre H5N1 kuş gribi türünün, Covid-19'dan 100 kat daha kötü olabileceği ve yayıldığı insanların yarısını öldürebileceği endişesi giderek artıyor.

Son zamanlarda ortaya çıkan vakalar, virüsün mutasyona uğramış olabileceği endişesini güçlendiriyor. İneklerden kedilere ve hatta insanlara kadar çeşitli memeli türlerinde görülen enfeksiyon vakaları, virüsün daha bulaşıcı hale gelme ihtimalini artırıyor.

pandemi-kus-gribi1.jpg

Özellikle Teksas'taki bir çiftlik işçisinin ve çeşitli eyaletlerdeki inek sürülerinin enfekte olduğu haberleri endişeleri artırmış durumda.

Hazırlıklı Olmalıyız

ABD merkezli kuş gribi araştırmacısı Dr. Suresh Kuchipudi, virüsün potansiyel bir pandemi tehdidi oluşturduğunu belirtti.

Dr. Suresh Kuchipudi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu virüs, potansiyel bir pandemi tehdidi taşıyan en büyük salgın olabilir. Hazırlanmamızın tam zamanıdır." diyerek dikkatleri yeni bir pandemiye karşı hazırlıklı olma çağrısında bulundu.