Dost başa düşman ayağa

Kadınların vazgeçilmez tutkusu ayakkabılar her geçen gün yeni, cesur ve ilginç modellerin üretilmesine rağmen, kadınlar çoğu zaman rahatlıktan vazgeçmiyorlar. Uzun zamandır hayatımızda var olan babetler, artık biraz daha yükselerek patik havasından çıktılar. Uzmanlar ayak sağlığı açısından ideal topuk boyunun 3.5 pont yani 5 cm olması yönünde açıklamalar yapmaktadırlar. 

Bu sezon kıyafetlere damgasını vuran süs ve abartıdan ayakkabılar da nasibini aldı, ayakkabı dünyasının yıllardır bu kış sezonunda olduğu kadar gösterişli ve zengin olmadığını görmek mümkün. Kadın ayakkabılarının üzerinde göz alıcı çoklukta çiçekler, işlemeler, pullu nakışlar, tokalar ve renk renk fiyonkların bulunduğunu vitrinlerde görüyoruz.
Topuklu ayakkabılar kazandırdığı şıklığın yanında fiziksel etkileriyle de vazgeçilmez ürünlerin en başında yer alıyor. Kendine güvenin, dişiliğin ve gösterişin simgesi topuklu ayakkabılar dikkatleri üzerine kolayca çekebiliyor. Birçok farklı modelleri, renkleri, malzemeleri ve tarzları bulunan topuklu ayakkabıların seçimleri de bir o kadar önemli. Vücut şekilleriyle, duruş ve yürüyüş özellikleriyle senkron bir yapıda tercihlerde bulunmak oldukça önemlidir. Yani lütfen üzerinde durabiliyorsanız ve yürüyebiliyorsanız topuklu ayakkabı tercih edin. Hem sakatlanmaktan hem de komik duruma düşmekten kurtulursunuz.
Topuklu ayakkabılar en büyük yardımı boylarını daha uzun göstermek isteyen bayanlara sağlıyor. Çok farklı şekillerde oldukları için bu nokta da dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle belli şekillerde ki ürünlere dikkat etmek gerekiyor. Bu modellerin en önemlisi bilekten veya bilek üstünden bağlamalı veya bantlı modeller. Bu tarz ayakkabılar özellikle kalın bacaklarda ve kalın bileklerde iz yapmakta. Bu iz sadece bölgesel değil genel bacak boyunda da farklı izlenimler oluşturmaktadır. Kısa boylu bayanlar için bu durum dezavantaj sağlamaktadır. Sebebi ise bacak boyunu keserek öncelikle bacağı, ardından dolayısıyla da bütün boyu kısa göstermesidir. Bu bağlamdaelbise, şort veya etekler ile bu tarz ayakkabıları daha nadir tercih etmekte fayda var. Özellikle de çorapsız tercihler söz konusu olduğunda durumun şiddeti de artıyor.
Vitrinlerin bantlı, süslü, renkli ayakkabılarla dolup taşması nedeniyle ayağında sadeliğe özen gösterenlerin bu sezon da ayakkabı tercihinde zorlanacaklarını düşünüyorum. Bu sezon yuvarlak burunlu modellerin de rağbet gördüğüne işaret ederek, Vintage görüntüsünün giysileri etkilediği gibi ayakkabı modasının da bu gelişmeye paralel olarak nostaljik esintiler taşımaya başladığını dile getirmek gerekir. Retro akım da tarz olarak belirli kesimin dolabında yer alacaktır. Dikkat edilmesi gereken ayakkabılarınızın giyim tarzınızla uyum içinde olması. Şık bir gece kıyafetiyle lastik bir ayakkabı ya da etnik bir giysi altına modern tarzda bir ayakkabı sizi yılın rüküşü yapacaktır. Ama inanın fenomen olup adınızdan sıkça söz ettirirsiniz.
Dümdüz sandaletler ve parmak arası modeller ayağınızı tamamen sarmadığında mayalı hamur gibi yayılır ve parmaklarınızı dışarı fışkırır. Bu oldukça sağlıksız bir durum olmasının yanında estetik dışı bir görüntüdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gizem ANSIN Arşivi