Tak Takıştır

Takı ve aksesuarlar biz kadınların oluşturduğu kombinlerin olmazsa olmazıdır. Öyle ki aksesuarlar stil oluşturma çalışmalarımızda en etkili ve önemli detaylardır. Durum böyle iken elbette  2015-2016 Sonbahar-Kış sezonu trend aksesuarları inceleyelim. Bu sezonunda özellikle renkli aksesuarlar ve detaylar ile yaz sezonunu aratmayacak gibi gözüküyor.
Deriden yapılmış takılar, çiçek motifli kolye ve broşlar, kürk (tabii ki sahte) kaşkollar, ince fularlar, dirseklere kadar çıkan eldivenler, yün kaşkollar ve kalın kemerler sezonun dikkat çekici aksesuar trendleri arasında yerini alıyor. Bu sezon takılarda bir "Oversized" (2 yada 3 beden büyük olup, üzerinizde abes kaçmayacak şekilde duran) eğilimi görülmekte. Dikkat çekici büyüklükte madalyonlar, Cuff (manşet) bilezikler, küpeler ve yüzükler dikkat çekmekte... Her ne kadar Choker yani tasma kolyeler popüler olsa da, boyu uzun kolyelerin de sezonda hatırı sayılır yer işgal ettiğini görüyoruz.
 
Bu sezona inci tasarımlar damgasını vuracak...Asaletin ve nezaketin sembolü olan inciler yeni sezonda tasarımcılar tarafından podyumlara taşındı. Bazen dev yüzüklerde bazen çift sıralı, uzun, katlamalı kolyelerde bazen de gösterişli küpe ve broşlarda mutlaka tarzınıza uygun incili bir aksesuarla karşılacaksınız.
Saç tokalarında ise taşlı ve çiçekli tasarımlar asilliğini koruyor ve romantik bir etki yaratıyor. Saç bantları ve taçlar da abartı gözden kaçmayacak tarzda devam ediyor.
 
Kadının zerafetini her zaman ön plana koyan eldivenler, 2015-1016 sonbahar-kış koleksiyonlarında dirseklere kadar uzayarak daha da kadınsı ve elit bir görünüm vaat ediyor. Genellikle deri olarak karşımıza çıkan dirsek boyu eldivenlerde kullanılan metaryeller de çeşitlendi. Tül,kadife, dantel ve saten eldivenler de ilgi çekici tasarımlarda olacak aksesuarlardandır. Renk konusunda da klasik olarak siyahtan vazgeçilmese de sınırsız renk paleti bu konuda aktif olacaktır. Özellikle canlı pembelere dikkat!
 
Geçtiğimiz sezonlarda kemerler olabildiklerince en ince forma erişmiş hatta ip formunda kemerlere dönüşmüşlerdi. Fakat bu sezon 80’ler modasını andıran büyük tokalı ve kalın kemerler podyumlara ve sokak modasına geri dönüyor. Tasarımcılar büyük tokalı kalın kemerleri elbise, bluz ve hatta ceketler ile kombinleyerek feminen bir silüet yarattılar. Bu kemerlerde kullanılan birbirinden farklı renkler,desenler ve hatta süsleme amaçlı tasarlanan taşlar , zımbalar ve zincirler sıkça karşımıza çıkacaktır.
 
Bu yeni sezona özellikle bronş yılı demek hiç de yanlış olmaz. Sonbahar-Kış sezonunda en önemli aksesuarlar bronşlar olacak. Sezonun bronşları çok amaçlı olarak tasarlandı ve saçtan tutun yakalara, ayakkabılara, hatta manşetlere bile takılabiliyorlar. Düğme işlevi görecek bronşları bile görebiliyoruz bu sezonun bronşları arasında.
 
Aksesuar trendlerinde tasarımlar ya gittikçe minimal hale geliyor ya da daha da büyüyerek abartlı modellere dönüşüyor. Yani artık podyumlarda arada derede kalan parçalara pek rastlamıyoruz. Tıpkı bu sezon göreceğimiz dev metal kolyeler gibi bir bakışta tüm dikkatleri üzerine toplayacak parçalar gibi. Bütün göğsü kaplayacak kadar büyük ya da kendine tekrar tekrar baktıracak kadar yıldız olan kolyeler hayatımızda olacak. Geçmiş sezonlardan tasma kolyelere yatırım yapanlar, bu tarz kolyelerde Afrika esintili etnik modellerin çoğunluğu dikkat çekiyor. Takılarda altın renginin bu sezon da yükselişine devam ettiğini görüyoruz. Altın rengi takı ve aksesuarlar sezonun en fazla görülen detaylarından...
 
Bu sezon kürklere kıyafetlerde ve ayakkabılarda rastlayacağımızdan dah aönceki yazılarımda bahsetmiştim. Kürk, sezonun en popüler parçası haline geldiğine göre aksesuarlarda da karşımıza çıkması bir süpriz olamyacaktır. Geçtiğimiz sezondan itibaren podyumlarda ve vitrinlerde görmeye başladığımız kürk yakalar ve şallar, bu sezon da oldukça moda. Kıyafete anında portatif olarak bir zarafet ve şıklık katan kürk eklentileri büyük markaların koleksiyonlarında elbise, takım ve trikolar ile kombinleniyor.
 
Tek küre trendi bu sezonda hız kesmeden devam ediyor. Her form ve tarzda karşımıza çıkan küpelerin ortak özelliği ise büyük ve iddalı modeller olmaları. Aksesuar tercihlerinde özgün ve kendini gösteren parçalardan hoşlananlar için ideal bir trend. Çok gösterişli ve büyük oldukları için kullanılan metaryallerde hafif olmasına dikkat edilmelidir.
 
Unutmayınız ki... Şıklık ayrıntılarda gizlidir... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gizem ANSIN Arşivi