Kurşun geçirmez yelek giyip Cuma namazı çıkışı yine Kur'an-ı Kerim yaktı

Kurşun geçirmez yelek giyip Cuma namazı çıkışı yine Kur'an-ı Kerim yaktı

İsveç'te 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Paludan, aynı provokasyonu bu kez Kopenhag'da gerçekleştirdi.

Paludan, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın Dortheavej semtinde cuma namazı bitiminde İslam Toplumu derneğine ait caminin karşısına geldi. Kurşun geçirmez kask ve yelek giyen aşırı sağcı lider, bir akaryakıt istasyonunun hemen önünde polisin kordonla çevirdiği noktada başında kaskla Kur'an-ı Kerim yaktı.

CUMA NAMAZINDAN ÇIKANLARI PROVOKE ETTİ

Rasmus Paludan, cuma namazından çıkan Müslümanlara bakarak, elinde Hazreti Muhammed'e hakaret içeren bir materyal sallayıp dikkat çekmeye çalıştı. Cami cemaati, provokatöre karşı soğuk kanlılığını korudu. Cemaatin ileri gelenleri, provokasyondan uzak tutmak için, namazdan çıkanlara bölgeden uzaklaşmalarını telkin etti.

CAMİ HOPARLÖRÜNDEN TEŞRİK TEKBİRLERİ

Paludan'ın provokasyonu esnasında camiden dışarıya hoparlörlerle teşrik tekbirleri verildi. Aşırı sağcı isim, yaklaşık 40 dakika durduğu bölgeden yine polis korumasında ayrıldı.

TEVRAT YAKMA EYLEMİNE İZİN ÇIKMADI

Türkiye ve birçok ülkeden gelen tepkilerin aksine NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD makamları da eylemi "ifade özgürlüğü" olarak nitelendirmişti. Günlerdir süren tartışmaların ardından İsveç dikkat çeken bir karara imza attı. Kur'an provokasyonuna izin veren İsveç, İsrail Büyükelçiliği önünde Tevrat sayfası yakma eylemine izin vermedi.