Malezyalı Bakan Nazri’den Başkan Altepe’ye Övgü

Malezyalı Bakan Nazri’den Başkan Altepe’ye Övgü

Bursa’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren tarihi bölgeleri ziyaret eden Malezya Kültür ve Turizm Bakanı Mohamed Nazri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi, Bursa’daki eserleri gün yüzüne çıkaran hizmetlerinden dolayı tebrik etti.
Başkan Recep Altepe’yi tarihi belediye sarayındaki makamında ziyaret eden Bakan Mohamed Nazri, Bursa’nın tarihi ve kültürel dokusuna hayran kaldığını söyledi. Nazri ve beraberindeki heyet, Malezya ile Türkiye’nin birbirine benzer ortak kültürleri olduğuna işaret ederek, her iki ülke arasında kurulan dostluk köprülerinin gelecekte daha da güçleneceğini belirtti.
Bursa’nın tarihi dokusuna hayran kaldığını belirten Nazri, “Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 38. Dünya Miras Komitesi’nde, Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi için sunduğu dosyaya Malezya olarak kabul oyu verdiğimiz için çok mutlu olduk. Çünkü Bursa, bu güzel tarihi dokusuyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi hak ediyor” dedi.
Bursa’nın tarihi hakkında Malezyalı Bakan Nazri’ye bilgi veren Başkan Altepe, şehrin tarihi yapılarının UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinde Malezya’nın verdiği destekten dolayı Nazri’ye teşekkür etti. Malezya’nın uzun yıllardan bu yana Türkiye’nin en önemli dost ülkelerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Altepe, “Her iki ülke arasındaki ikili ilişkiler çok eskiye dayanıyor. Geçmişte temelleri atılmış bu dostluk köprüsü gelecekte daha da güçlenecek. Her iki ülke arasında kurulan bu ilişkiler bizim için önem arz ediyor. Malezya’nın her alanda gelişim gösterip hızlı bir kalkınma aşamasında olduğunuzu gözlemlemekteyiz. Bu noktada sizlerle ortak yapacağımız her projeye destek olmaya hazırız” diye konuştu.
Bursa’nın tarihi ve kültürel yapısının neolitik döneme dayandığını kaydeden Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak tarihin tozlu sayfalarında kalmış mirası gün yüzüne çıkardıklarını ve bu çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti. Bursa’da binlerce tarihi mekanın olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren 7 ayrı bölge ile birlikte şehrimizde yer alan tarihi birikimi herkese göstermiş olduk” dedi.
Başkan Altepe, ziyaretin ardından Bakan Nazri’ye Bursa’ya özgü el yapımı bıçak hediye etti.