Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan-Akşener Görüşmesine İlk Yorum: "Erdoğan'ın Gücüne Teslim Olmak"

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan-Akşener Görüşmesine İlk Yorum: "Erdoğan'ın Gücüne Teslim Olmak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmenin yankıları devam ederken, konuyla ilgili ilk yorum eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, bu görüşmenin etik olmadığını belirtti.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, görüşme talebinin kimden geldiğinin belirleyici olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Eğer bu görüşme Erdoğan'ın talebi üzerine yapıldıysa, bu durum Erdoğan'ın gücüne teslim olunduğu anlamına gelir" dedi. Akşener'in görüşme talebinde bulunması durumunda ise gerekçelerini kamuoyuyla paylaşması gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Akşener'in partisini devre dışı bırakarak Erdoğan ile görüşmesini etik bulmadığını belirterek, "Uzun yıllar bir partinin genel başkanlığını yapmış bir kişinin, partisini devre dışı bırakarak Erdoğan'la görüşmesi doğru değil" şeklinde konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun bile devre dışı bırakıldığını öne süren Kılıçdaroğlu, bu durumun parti ahlakına aykırı olduğunu savundu.

"Neden Kalktığını Bilmiyorum"

Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılıp tekrar geri dönmesine de değinen Kılıçdaroğlu, "Politikada yumuşama ya da normalleşme için Akşener'in partinin genel başkanı olarak pozisyonunu koruması gerekir. Ancak şu anda bu pozisyonda değil. Akşener'in bu görüşmeyi neden gerçekleştirdiğini bilmiyorum. Altılı Masa'dan neden ayrıldığını ve neden geri döndüğünü anlamış değilim. Bunu bir gün kendisine sormak isterim" dedi.