Memleket Partisi Genel Merkezi'ni Kapattı

Memleket Partisi Genel Merkezi'ni Kapattı
Muharrem İnce'nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi, mali tasarruf önlemleri çerçevesinde Genel Merkezi'ni kapatma kararı aldı.

Yerel seçimlerde Türkiye genelinde %17 oy alan Muharrem İnce'nin Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi, küçülme kararı aldı.

Ankara'daki Genel Merkez binasını boşaltan parti, kapısına kilit vurdu. Tasarruf önlemleri çerçevesinde alınan bu karar doğrultusunda, Memleket Partisi'nin Etimesgut semtinde daha küçük bir ofise taşınacağı belirtildi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce açıklamasında "Hazine'den yardım alamıyoruz ve üyelerin bağışları ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Masraflarımızı mümkün olduğunca kısma kararı aldık. İletişim olanağının arttığı dijital çağda siyaset yapmanın araçlarının da değişmesi bir zorunluluk" şeklinde konuştu.

‘’Dijital Platformlarda Varlığımızı Arttıracağız’’

İnce yaptığı açıklamanın devamında "Parti binalarını küçültüp dijital platformlardaki varlığımızı arttıracağız" diyen İnce, şöyle devam etti: "Gönlü bizimle olan gençlerin, kadınların partiye daha fazla katılımını sağlayıp siyaset sahnesindeki varlığımızı da güçlendireceğiz. Atatürk'ün yolunda; Akıl, Ahlak ve Adalet demeye devam edeceğiz. Türkiye'nin çoban ateşini söndürmeyecek, yaşama sevincini ve geleceğe olan ümidimizi hep canlı tutacağız."

3 Yıl Dayanabildiler

Sözcü'de yayımlanan habere göre Muharrem İnce, gençlik kollarından itibaren çeşitli görevlerde bulunduğu ve Cumhurbaşkanı adayı olduğu CHP'den ayrılarak, 17 Mayıs 2021'de Memleket Partisi'ni kurdu.

Partinin kuruluşundan üç yıl sonra, 17 Mayıs 2024'te küçülme kararı uygulamaya konuldu. İnce, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, seçimlerde bir hata yapmadıklarını ve halkın kutuplaştığını söyledi.

Memleket Partisi'nde genel merkez binası boşaltılarak kapısına kilit vuruldu. Muharrem İnce'nin "bir otobüsle yollara çıkıyorum" dediği partinin otobüsünden logoların da kaldırıldığı görüldü. Parti, bundan böyle Etimesgut'ta daha küçük bir ofiste faaliyetlerine devam edecek.