Özel, Bahçeli İle Görüşmesini Anlattı

Özel, Bahçeli İle Görüşmesini Anlattı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı.

Özel, Bahçeli ile yaptıkları 45 dakikalık görüşmenin ardından partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. İYİ Parti'nin 31 Mart'ta tüm seçim çevrelerinde aday çıkarma kararına karşı çıkıp istifa eden eski Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de grup toplantısında CHP'ye katıldı. Özel, "Sayın Bahadır Erdem baba evine katılıyor." dedi ve Erdem'e rozetini taktı.

Taksim'in 1 Mayıs'a kapatılması kararını eleştiren Özel, "AYM kararına rağmen Taksim 1 Mayıs'ta emekçilere kapatıldı. Orada örülen utanç duvarını gördük. O utanç duvarı tarihe geçti." dedi.

1 Mayıs öncesi 49 yurttaşın gözaltına alınıp tutuklanmasını eleştiren Özel, "Suçluların mağdur, mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz. Gençler serbest bırakılmalı." diye konuştu.

İstanbul'da ortalama kira ile asgari ücret arasındaki farka dikkat çeken Özel, "Ortalama kiranın yarısından az emekli maaşı alan dünyada hiçbir ülke yok. Emeklimize ve emekçimize yapılan zulmün altını çiziyoruz." ifadelerini kullandı.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Özel, "Mehmet Şimşek... Harcamaları kısıp, tüketimi düşürecek bir yöntem arıyor. Görünmez IMF programı... Güya IMF yok ama hayaleti var." dedi.

Sinan Ateş cinayeti ve Ayşe Ateş ile görüşmesine ilişkin konuşan Özel, "Görüşmede birçok şeyi konuştuk. Arkasında olduğunu söyledik, bir kez daha ifade ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Öğretmen atamaları konusunda da konuşan Özel, "Müfredat önemli dedik, sesimizi duyuramadık. Çıkmış Milli Eğitim Bakanı 10 günde görüşlerini bildirsinler diyor, gülüyor. Küstahlık, küstahlık, küstahlık..." şeklinde eleştirilerde bulundu.

Filistin'e destek verme çağrısı yapan Özel, "Biz mazlum Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğiz. İsrail'in Refah Sınır Kapısı'na saldırmasını kabul edilemez buluyoruz." dedi.

Gelecek seçimde adaylık tartışmalarına değinen Özel, "Şimdiden aday tartışmaları başlatmanın CHP'ye çelme takmaktan başka bir gayreti yoktur. Ne kadar iyi niyetli de olsa soru da gelse hiçbir arkadaşımın bu tartışmalara dahil olmasını istemem." şeklinde konuştu.

Özgür Özel, Bahçeli ile yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, "Fikir alışverişlerinden, ev sahipliğinden, yaptığı kıymetli aktarımlarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum." dedi.