Son Model Porsche Cip’i Servisten Çaldilar

Son Model Porsche Cip’i Servisten Çaldilar

Bursa’da servise bırakılan son model Porsche cip, sahibi gibi gelip 3 bin lira da servis ücretini de ödeyen bir kişi tarafından çalındığı iddia edildi. Servis yetkilileri olayı yalanlarken, cipin sahibi kadının eşi ise "Biz olayı kapattık, siz de kapatın lütfen" dedi.
İlginç olay Bursa’da yaklaşık 10 gün önce yaşandı. Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren bir yapı denetim firmasının ortaklarından Ş.İ.’nin iç mimar olan eşi H.İ.’ye ait olduğu belirtilen son model Porsche marka cip, bir çalışanı tarafından servise götürülerek bakımlarının yapılması istendi. Yetkili servis işlemlere başlarken, yine iddiaya göre bakım ve onarımı biten cip için bir gün sonra sahte kimlikle bir kişi geldi. Kimliği belirsiz kişi, 3 bin lira tutarındaki bakım ücretini de ödeyip, cipi servisten alarak kayıplara karıştı.
Hırsızlık, cipin gerçek sahiplerinin aracı almak istemesiyle ortaya çıktı. Bir yaşındakilerinin bile 350-400 bin liralık fiyatı olan ve en dikkat çekici araçlar arasında yer alan cipin akıbeti hakkında konuşmak istemeyen Ş.İ., "Biz bu olayı kapattık. Lütfen siz de kapatın" diyerek konuşmak istemedi.
Servis sorumlusu G.E. de "Servisimizde böyle bir olay yaşanmadı" diyerek iddiayı yalanladı. Polis de olayla ilgili soruşturma başlattı. Cipin Suriye’ye kaçırılma ihtimali üzerinde durulurken, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekiplerinin cipin izini bulmak için çok yaklaştığı öğrenildi.
Öte yandan cipin sahibi H.İ.servisin tüm zararlarını karşılama garantisi verdiğini bu sebeple konuşmak istemediğini söyledi.