Acun Ilıcalı Fenerbahçe-Pendikspor Maçından Sonra TFF'ye İsyan Etti: Yeni Bir Kuralın Gelmesini İstiyor!

Acun Ilıcalı Fenerbahçe-Pendikspor Maçından Sonra TFF'ye İsyan Etti: Yeni Bir Kuralın Gelmesini İstiyor!

Fenerbahçe'nin Pendikspor'u 4-1 yendiği maç sonrası Beyaz Futbol programında konuşan Acun Ilıcalı, Türk futbolunda oyunun sürekli durması ve hakemlerin sıkça konuşulmasını engellemek için bir öneri sundu.

'Böyle Bir Şey Görmedim'

Ilıcalı, son dönemde tanık olduğu durumlar karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirtti. "Her 1.5-2 dakikada bir futbolcuların yere yığıldığını görüyoruz. Maçlar oynanmıyor! Bu durumun Fenerbahçe'si, Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı ayrımı yok. Ben 10 yaşından beri futbol izliyorum, böyle bir şey görmedim. Bir oyuncu kenara geldikten hemen sonra oyuna koşarak girmesi ne kadar inandırıcı?" şeklinde konuştu.

'Oyunun Durmaması İçin Basit Bir Çözüm Var'

Oyunun durmamasına yönelik TFF'ye öneri sunan Acun Ilıcalı, "Burada kaybedilen sürenin maçın sonuna eklenmesinin bir esprisi yoktur. Bunun çözümü çok basit. İngiltere'de bir oyuncu için sağlık ekipleri sahaya girerse, sonraki 2 atak boyunca o oyuncu ölse sahaya almıyor hakem. Bunun çözümü var. Federasyona yalvarıyorum, 'iki atak boyunca bu oyuncu sahaya giremeyecek' şeklinde bir kural alınmalı. Türkiye'de futbol seyredilebilirlikten çıktı, bir tek Türkiye'de oluyor bu, Yunanistan'da dahi olmuyor. TFF buna izin veremez" ifadelerini kullandı.