Türkiye Genelinde Düzenlenen Çember-13 Operasyonuyla 3.765 Firari Suçlu Yakalandı

Türkiye Genelinde Düzenlenen Çember-13 Operasyonuyla 3.765 Firari Suçlu Yakalandı

Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı olarak yürütülen "Çember-13" operasyonları kapsamında, arama kayıtları bulunan 3.765 firari şahıs adaletin karşısına çıkarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre yakalanan kişiler arasında hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçları, terör ve kaçakçılık ile organize suçlardan aranan şahıslar bulunuyor.

Yakalananlar Arasında Çeşitli Suçlardan Arananlar Var

Operasyon, ülkenin 81 ilinde eş zamanlı olarak jandarma, polis ve sahil güvenlik ekipleri tarafından yürütüldü. Yapılan detaylı aramalar ve kimlik kontrolleri sonucunda, çeşitli suçlardan aranan 3.765 kişi adalet önüne çıkarılmak üzere gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonun detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, 0-5 yıl arasında aranan 3.730 şahıs, 5-10 yıl arasında aranan 17 şahıs ve 10 yıldan fazla süredir aranan 18 şahsın operasyonlar kapsamında yakalandığını bildirdi. Bakan Yerlikaya, açıklamasında, "Aziz milletimiz bilmelidir ki, firari suçluların sokaklarımızda dolaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu bozmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Arananları bir bir bulup, adalete teslim etmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı. Operasyonun başarılı bir şekilde yürütülmesinde emeği geçen tüm güvenlik güçlerine teşekkür eden Yerlikaya, milletin duasının onlarla olduğunu belirtti. [caption id="attachment_1406081" align="alignnone" width="900"] #image_title[/caption]

Operasyonun Detayları

Yakalanan şahıslar arasında 588 hırsızlık, 282 dolandırıcılık, 119 yağma, 38 adam öldürme, 87 cinsel suç, 678 narkotik suçları, 40 terör ve 396 KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlar) suçundan arananlar bulunuyor. Operasyon, yol aramaları, ev ve iş yeri baskınları, kimlik kontrolleri gibi çeşitli yöntemlerle gerçekleştirildi.