Türkoğlu: Nilüfer’in en kıymetli yerine de göz diktiler!

Türkoğlu: Nilüfer’in en kıymetli yerine de göz diktiler!

Vakıflar, Hazine ve TEDAŞ mülkiyetindeki rekreasyon ve yeşil alan olarak ayrılmış olan arazinin, yapılaşmaya açılmasının Bursa adına yeni bir imar cinayeti anlamına geldiğine değinen Türkoğlu, “Gider ayak yangından mal kaçırma derdine düşenler, rant hırsıyla şehrimizi talan ediyor. Bu kez de Nilüfer’in altın gibi kıymetli arazilerinden birinden daha rant devşirme derdindeler. Yazıklar olsun” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu elindeki mikrofona konuşuyor.

“Bursa’yı betona boğdunuz”

Rant hırsını huy edinmişler, koskoca kenti, bir baştan bir başa nasıl talan edebiliriz diye adeta histeri krizine tutulmuş, gözlerini karartmış bodoslama gidiyorlar diyen Türkoğlu, “Gider ayak yangından mal kaçırma derdine düştünüz ve o doymak bilmez rant hırsınızla şehrimizi talan ediyorsunuz. Bu kez de Nilüfer’in altın gibi kıymetli arazilerinden birinden daha rant devşirme yarışına girdiniz. Bu bölgeyi konuta ve ticari alana açtıktan sonra, sıra az ilerdeki Nilüfer halk konserlerinin yapıldığı, aslında hastane arazisi olarak ayrılan yere gelecek? Bursa’nın pek çok bölgesini betona bozduğunuz gibi, Nilüfer’de de elde kalan son boşluklardan nemalanmak derdindesiniz” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatları’ndan temsilciler; ortada Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, solunda Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü yer alıyor.

 “Betonköy yükseltmeyi kafaya koymuşlar”

Nilüfer’in göbeğindeki en değerli arazilerin de üzerinde devasa bir betonköy yükseltmeyi kafaya koymuşlar diyerek devam eden Türkoğlu, “Bölgenin 1/1000’lik planında yapılacak olan inşaatların sadece yüzde 50’sinin konuta ayrılmış olması bile gerçek niyeti ortaya koyuyor. Kalan yüzde 50’sinin ticaret alanı olarak belirlenmesi, rantsal beklentinin hangi boyutlarda olduğunu gören gözler önüne zaten seriyor. Projede bir de özel ortaokul alanı var.

Dikkat buyurun üzerine basa basa özel deniyor. Yani bu bölgeye bir devlet okulunun kazandırılmasını bile Nilüferlilere çok görüyorlar. Samanlı’da Bursa Ovası’nın en değerli tarım arazilerini lojistik merkezi kılıfıyla gasp edenlerden, Sıcaksu’da, Tabakhaneler bölgesinde termal turizmi sözlerini yutup, TOKİ’ye betonköy yaptırma kararı alanlardan, Bursa’nın hazine arazilerini, Bursalılar’ın fikrini almadan oldu bittilerle seçim yatırımına malzeme edenlerden daha ne beklenebilirdi ki?” diye sordu.[BursaMuhalif]