Zafer'de Hıdırellez coşkusu yaşandı

Zafer'de Hıdırellez coşkusu yaşandı

Zafer Plaza, toplumsal kültürümüzün bir değerini daha yeniden tüm Bursa’yla beraber kutladı. 05-06 Mayıs tarihlerinde Hıdırellez Şenliklerine ev sahipliği yapan Zafer Plaza, Bu yıl dördüncü kez düzenlediği Hıdırellez Şenliklerinde; İki gün boyunca Kınacıdan, Dilek Ağacına, Pamuk Helvadan Macuna, Bakla Falından, DJ performansları eşliğinde müzik dinletisine, Hatıra fotoğraf çekiminden, Çörekotu kesesi dağıtımına, Çorba dağıtımından, iki gün boyunca Lokma ve Ayran ikramına kadar bir dizi etkinlikle dolu unutulmaz bir şöleni ziyaretçilerine yaşatmanın keyfini yaşadı.

İki gün boyunca Şenliğin coşkusu yaşanırken bol ödüllü interaktif yarışmalar ile keyifli anlar geçiren ziyaretçiler hediyeler kazanmanın mutluluğuyla eğlenceli saatler geçirdiler.

Şenlik kapsamında “Çalgıcı Mektebi” kendine has ritmi eşliğinde solistin repertuarı ile izleyenleri eğlendirirken “Roman Dans Ekibi” ise kıvrak dans gösterileriyle, Hıdırellez kültürünün tüm renklerini coşkulu ezgilere dönüştürerek eğlenceli saatler yaşattı. Ateş Dansının nefesleri tutarcasına heyecan yaşattığı gösterisi de izleyenleri kendisine hayran bırakarak yoğun ilgi görmesiyle büyük alkışlar aldı.

Baharın geldiğini müjdeleyen Hıdırellez Şenliğinde AVM içi ve şenlik alanı dekorasyonu ile baharın esintisi sunuldu.

Hıdırellez nedir?

Bütün Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlarımızdan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan hıdırellez günü, Hızır ve İlyas Peygamber'in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk ağzında hıdrellez şeklini almıştır.

Halk arasında kullanılan takvime göre eskiden yıl ikiye ayrılmaktadır : 6 Mayıs'tan 8 Kasım'a kadar olan süre Hızır günleri adıyla yaz mevsimini, 8 Mayıs'tan 6 Mayıs'a kadar olan süre Kasım Günleri adıyla Kış mevsimini oluşturmaktadır. Bu yüzden 6 Mayıs günü kış mevsiminin bitip sıcak yaz günlerinin başladığı anlamına gelir ki; bu da kutlanıp bayram yapılacak bir olaydır.