80 bin Rus tahliye ediliyor

80 bin Rus tahliye ediliyor

Rusya, Mısır’da bulunan yaklaşık 80 bin Rus turistin tahliyesi için çalışmalara başladı. Mısır’a daha önce turist gönderen Rus tur operatörleri de turistlere Türkiye güzergahını öneriyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Rusya’dan Mısır’a giden uçak seferlerinin durdurulmasını istemişti.

Rus merciler, tahliye için Mısır’a boş Rus yolcu uçakları gönderdi. Rusya Federal Turizm Ajanslığı Rosturizm Başkanı Oleg Safonov, Mısır’dan 6 Rus uçağının bin 200 turisti getirdiğini söyledi. Safonov, halen Mısır’da 80 bin Rus turistin bulunduğunu aktardı.

Bu arada Rus vatandaşlarının bagajlarının getirilmesi için Acil Durum Bakanlığı’na özel görev verildi. Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR, tahliye çalışmaları için Mısır’a 93 Rus uçağı gönderileceğini bildirdi.

Turistlerin tahliyesi için büyük kentlerde belediyeye bağlı çalışma grubu da oluşturulacak. Rus tur operatörleri, turistlere "Mısır yerine Türkiye'ye tatil yapmaya gidin" önerisinde bulundu. Rus televizyonlarına konuşan çoğu Rus turist, Türkiye'de tatil yapmaya olumlu baktığını söylerken bazıları ise Türkiye’de şu an tatil sezonu olmadığını hatırlattı.


Rusya Turizm Endüstrisi Birliği de turistlerin büyük oranda Mısır yerine Türkiye’ye gitmeye hazırlandığını açıkladı.