Almanya'da IŞİD operasyonu

Almanya'da IŞİD operasyonu
Almanya'nın Düsseldorf havaalanında IŞİD'le birlikte savaştığı gerekçesiyle Kerim Marc B. isimli bir Müslüman genç tutuklandı.

Türkiye'den Almanya'ya dönen Kerim Marc B. isimli 22 yaşındaki Müslüman genç, Suriye'de IŞİD'le birlikte savaştığı gerekçesiyle Düsseldorf havaalanında polis tarafından yakalandı. Alman vatandaşı Marc B.'nin Kuzey Ren Westfalya Eyaleti NRW'de en fazla aranan terörist olduğu bildirildi.

Federal Başsavcılığın bildirdiğine göre Federal Yüksek Mahkeme tarafından Ocak ayında Marc B. hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Kerim Marc B. bugün Federal Yüksek Mahkemesine çıkarılarak gözaltı kararı verilecek.

Başsavcılık açıklamasında Marc B.'nin 2013'te Suriye'de IŞİD'le birlikte silahlı çatışmalara katıldığı, devleti tehlikeye sokan şiddet eylemleri hazırladığı ve saldırı yapma riskinin yüksek olduğu kaydedildi.

Marc B.'nin internet sitesinde yayınlanan elinde kaleşnikoflu yerde dizüstü durduğunu gösteren bir resim Başsavcılık tarafından delil olarak gösterildi. Abu Zulfikar lakabını alan Marc B.'nin henüz 14 yaşında iken internette yazdığı mesajlarda 'Ben yalnızca Allah için yaşıyorum. Bu yüzden hayatımı aileme ve İslam'a adıyorum.' ifadelerini kullandığı bildirildi.

Alman güvenlik kurumları, Marc B.'yi yaz aylarında savaş sırasında aldığı yaraların tedavisi için Almanya geldiğinde yakalamak istemiş. Ancak nasıl olduysa arandığı yönünde bir yerden uyarı alan Marc B. kaçmayı başarmış.