Belediye Başkanı'nın inanılmaz kurnazlığı!

Belediye Başkanı'nın inanılmaz kurnazlığı!
İspanya'da yaklaşan seçimler öncesi bir Belediye Başkanı'nın yerleştirdiği gizli trafik kontrolü amaçlı radarları konuşuyor.

Madrid’e bağlı Villanueva Belediye Başkanı İçişleri Bakanlığı’ndan gizli olarak yetkisi dışında caddelere radarlar yerleştirerek sürücülere trafik cezası kesti. Tamamen başkanın yetkisi dışında olan bu olay ceza kesilen kişi sayısı 800’e varınca ortaya çıktı.

El Mundo gazetesi, başkanın yaptığı sahtekarlığın evine ceza gönderilen bir kişinin makbuzunda yasa dışı olarak, "Cezanızı hemen ödemezseniz ehliyetinizde sahip olduğunuz puanlardan üçü de silinecek" ibaresinin yer alması sonucu öğrenildiğini yazdı. Gazete, sürücülerin sahip olduğu puanların sadece Trafik Genel Müdürlüğü tarafından silinebileceğini hatırlatarak hızını alamayan Belediye Başkanı’nın vatandaşların cezalarını hemen ödemesi için böyle bir uyarı yapma gereği duyduğunu belirtti.

Suçlamalar üzerine açıklama yapan iktidardaki Halkçı Parti'nin (PP) belediye başkanı bunun muhalefetin oyunu olduğunu öne sürdü. Başkan seçim dönemine girdiklerini vurgulayarak, "Radarları muhalefet yerleştirdi, seçimleri kazanmamam için bana komplo kuruldu" dedi.

Ana muhalefetteki Sosyalist Parti (PSOE) yetkilileri de başkanın kurban rolü oynayarak oy kazanmak istediğini belirtti. İspanya’da şimdi herkes radarları iktidar partisi mi yoksa muhalefet partisi mi koydu diye merak ediyor. Radarların yerlerinden sökülerek olayın mahkemeye sevk edildiği duyuruldu.