Filistin'in Yeni Başbakanı Mustafa Kabinesini Devlet Başkanı Abbas'a Sundu

Filistin'in Yeni Başbakanı Mustafa Kabinesini Devlet Başkanı Abbas'a Sundu
Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre Başbakan Mustafa, 23 bakandan oluşan 19'uncu kabinesini ve hükümet programını Abbas'a resmen takdim etti.

Filistin'in yeni Başbakanı Muhammed Mustafa, göreve resmen başlıyor. WAFA'nın bildirdiğine göre Mustafa, 23 bakanı içeren 19'uncu kabinesini ve hükümet programını Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a sundu. Abbas'ın onay kararnamesiyle kabine listesi resmen onaylandı.

Aynı zamanda Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Başbakan Mustafa, 31 Mart'ta resmi yemin törenin ardından göreve başlayacak. Hükümet programı, Gazze'deki insani duruma acil çözümler getirilmesini, ekonomik istikrarın sağlanmasını ve Batı Şeria'nın yeniden yapılanmasını öngörüyor.

Kurumsal reform, kurumların yeniden yapılandırılması ve birleştirilmesi, yolsuzlukla mücadele, dijital dönüşüm ve hizmet kalitesinin artırılması gibi konular hükümet programının merkezinde yer alıyor. Ayrıca yargı sisteminin güçlendirilmesi ve güvenlik önlemlerinin artırılması da öncelikli hedefler arasında bulunuyor.