İsrail Gazze'den Alıkonan 24 Çocuğu Megiddo Hapishanesi'nde Tutuyor

İsrail Gazze'den Alıkonan 24 Çocuğu Megiddo Hapishanesi'nde Tutuyor

İsrail'in kuzeyindeki Megiddo Hapishanesi'nde, Gazze'den alıkonan 24 çocuğun tutulduğu ortaya çıktı. Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı avukatlar, hapishaneye gerçekleştirdikleri ziyaret sonucunda bu çocukların durumunu açıkladı.

Toplam Çocuk Sayısı 94'e Ulaştı

Açıklamada, Megiddo Hapishanesi'nde toplam çocuk sayısının 94'e yükseldiği belirtildi. Bu çocuklardan 24'ünün Gazze'li olduğu ve 2 ayrı koğuşta tutulduğu bildirildi. İsrail hapishanelerindeki tutuklu çocuk sayısının 200'e ulaştığı ifade edildi. Bunlardan 40'ının idari tutuklu olduğu bilgisi paylaşıldı.

Saldırılar Başladığından Beri 500 Çocuk Gözaltına Alındı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 500 çocuğun gözaltına alındığı kaydedildi. Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, İsrail hapishanelerindeki çocuklara yönelik işkence iddialarını gündeme getirdi. Çocukların izole edildiği, aile ziyaretlerine izin verilmediği ve koşulların insanlık dışı olduğu belirtildi.

Gözaltındaki Filistinlilerin Sayısı 7 Bin 755'e Ulaştı

Son açıklamalara göre, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 7 bin 755'e yükseldiği bildirildi.