İsrail Yardım Bekleyenleri Hedef Aldı: 6 Kişi Öldü

İsrail Yardım Bekleyenleri Hedef Aldı: 6 Kişi Öldü
İsrail Gazze'deki saldırılarına aynı şiddetle devam ediyor. İsrail son olarak insani yardım bekleyen Filistinliler hedef aldı ve 6 kişi yaşamını yitirdi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın aktardığına göre İsrail güçleri Gazze'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gazze'nin doğusundaki sanayi bölgesinde insani yardım bekleyen sivillerin hedef alınması sonucunda 6 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca İsrail ordusunun Şifa Hastanesi çevresindeki evlere düzenlediği baskınlar sonucu "el-Benna, Kanita, eş-Şefera, Ebu Hasira, Acur, Sakallah, Şeyha, el-Helis ve es-Sevafiri" ailelerinden birçok kişi hayatını kaybetti. Rimal Mahallesi'nde ise Şati Mülteci Kampı'nda bulunan 4 ev, İsrail savaş uçaklarının saldırısıyla yerle bir oldu, birçok Filistinli yaşamını yitirdi.

Sivil Altyapı ve İnsani Yardımlar Hedefte

Gazze'nin Nasr Mahallesi'nde 2 ev, Şucaiye'de 1 ev ve Zeytun'da birçok ev İsrail bombardımanıyla yok edildi. Ayrıca Cibaliya Mülteci Kampı'nda bulunan bir işletme İsrail saldırısı sonucu alevler içinde kaldı.

İsrail'in sivil yerleşim yerleri, hastaneler, okullar ve barınakları hedef almasıyla birlikte halk açlıkla mücadele ediyor.

Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda en az 32 bin 490 Filistinli yaşamını yitirdi, 74 bin 889 kişi yaralandı. Bunların arasında 14 bin 280 çocuk ve 9 bin 340 kadın bulunuyor. Enkaz altında halen binlerce insanın olduğu bildirilirken, sivil altyapı ve insani yardımların hedef alınması felaketi daha da cididleştiriyor.