Japonya'da "Beni-Koji" Takviye Gıdasıyla İlgili Ölüm Sayısı 4'e Yükseldi

Japonya'da "Beni-Koji" Takviye Gıdasıyla İlgili Ölüm Sayısı 4'e Yükseldi
Japonya'da, Kobayashi Pharmaceutical Co. tarafından üretilen "beni-koji" adlı takviye diyet gıdasının tüketilmesiyle bağlantılı olarak hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Japonya'da, kobayashi Pharmaceutical Co. tarafından üretilen "beni-koji" adlı takviye diyet gıdasının tüketimi nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor. Son açıklamalara göre bu ürünü kullanan 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından 2 kişi daha öldü.

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasının verdiği bilgilere göre ölümlerden ikisinin ardından şimdiye kadar "Beni-Koji" tüketen toplam 100'den fazla kişi hastaneye kaldırıldı. Ölenlerin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için yapılan incelemeler sürerken, ölenlerin bazılarında böbrek rahatsızlığı semptomlarının gözlendiği bildiriliyor. Bunlardan birinin 2021 yılından, diğerinin ise 2022 yılından beri bu ürünleri kullandığı belirtildi.

Hükümetten Sert Tepki

Japon hükümeti, Kobayashi Pharmaceutical Co.'ya hızlı ve ciddi bir yanıt verme çağrısında bulundu. Kabine Başsekreteri Hayaşi Yoşimasa, üründeki potansiyel sağlık risklerini tespit etmek için çalıştıklarını ve Japon halkının gıda ürünlerine olan güvenini sağlamak için çaba göstereceklerini belirtti.

olum-sayisi-artiyor2.jpg

Japonya Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığı (MHLW), "Beni-Koji" kategorisindeki ürünlerde zehirli bir madde bulunduğundan şüpheleniyor ve bu konuda detaylı bir soruşturma başlatmaya hazırlanıyor. Bakanlık, tıp, beslenme ve farmakoloji uzmanlarından oluşan bir araştırma komitesi oluşturarak sürece katkı sunmayı planlıyor.

Firmanın Faaliyetleri İnceleniyor

Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Osaka'da bulunan merkezine yönelik soruşturma başlatılması bekleniyor.

1919 yılında kurulan firma, 2023 yılında 18,5 ton "Beni-Koji" içeriği ürettiğini ve bunun 16,1 tonunu 50'den fazla firmaya sattığını açıkladı.