Festival rekor kırdı!

Festival rekor kırdı!

Avrupa'nın en büyük festivallerinden olan ve 8 gün süren Roskilde Müzik Festivali, 100 binden fazla katılım ve 18 milyon Danimarka kronu (yaklaşık 7 milyon TL) kazandırarak sona erdi.

Sjaelland adasındaki Roskilde kentinde 43 yıldır düzenlenen Roskilde Festivali tamamlandı. Bu yılki festival; izleyici sayısı, gelir miktarı, katılımcıların geride bıraktığı çöp miktarıyla büyük rakamlara ulaştı. Geçen yıl 6,6 milyon kron gelir sağladığı belirtilen festivalde, bu yıl havanın iyi geçmesi ve Rolling Stones'un sahne almasının ilgiyi artırması sonucu rekor sayıda bilet satıldı.

Bu yıl 100 binden fazla bilet satıldığı ve 8 gün boyunca festival alanında bulunanlara yapılan satışlar dahil 18 milyon krona yakın gelir beklendiği belirtildi.

Festivalde 30 ülkeden şarkıcılar 166 konser verirken, hastalığı gerekçesiyle kapanış konseri iptal edilen Drake'nin yerine Jack White kapanışı yaptı.

Roskilde Festivali'nde 940 bin metrekare alanı bulunan kamp yerinde yaklaşık 50 bin çadır kurulurken, çadırları ve çöplerini bırakanlar, geride büyük bir kirliliğe neden oldu. Yoğun alkol tüketimi olan festivalde katılımcıların 8 gün boyunca 2 bin tona yakın çöp yarattığı belirtildi.

Öte yandan, festival boyunca çeşitli asayiş olayları da meydana geldi. Bir kişi tecavüze uğradığını iddia ederek polise başvururken, Hindistanlı bir katılımcı, açıkta tuvaletlerini yapanların görüntülerini çekmekten gözaltına alındı. 3 bin kron para cezası verilen ve kamerasına el konulan Hindistanlı'nın sınır dışı edileceği bildirildi.