IŞİD Türk şoförleri 'yargılayacak'

IŞİD Türk şoförleri 'yargılayacak'

IŞİD sözcüsü Ebu Ömer, Rudaw Haber Kanalı’na yaptığı açıklamada sivilere müdahale etmeyeceklerini ve Kürt Bölgesi'ne ilerlemeyeceklerini söyledi.

STK’ları koruyacaklarını açıklayan Ebu Ömer, IŞİD’in Musul'u terketmeyeceğini vurguladı.
Suriye’de IŞİD’e yakın Muhacirin ve Ensar Ordusu’nun komutanı Ömer Şişani de, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,  tüm silahlı grupları Musul’daki IŞİD güçlerine yardım için seferber olmaya çağırdı.

DAVUTOĞLU: DURUMLARI İYİ
Belgrad ziyareti sırasında Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Musul'daki Türk tır şoförlerinin durumuna ilişkin şunları söyledi:
Biz, onların bir an önce kurtarılması, en kısa zamanda ailelerine ve ülkelerine kavuşmaları için yoğun bir trafik içindeyiz. Onlarla ilgili bazı temaslar kuruldu. Kurduğumuz temaslarda durumlarının iyi olduğunu haber almış olmak şimdilik bizi teselli etti.

IŞİD 3 HELİKOPTER ELE GEÇİRDİ
IŞİD, Ninava'da Gazlani Askeri deposunu ele geçirdiğini, onlarca silah ve askeri aracı el koyduğunu açıkladı.
Örgüt, Irak Suriye arasında Telafer’e yakın Rabia sınır kapısını da ele geçirdiğini ilan etti. 
IŞİD'in Musul'u almasından sonra kentten kaçan birçok kişi Kürt Özerk Bölgesi'ne sığındı.
Irak hükümeti parlamentoya 'olağanüstü hal' ilan etme çağrısında bulundu. Meclis Başkanı Nuceyfi ise, ABD'den müdahale etmesini istedi.

KENTİN BÜYÜK BÖLÜMÜ MİLİSLERİN ELİNDE
Irak Parlamentosu Başkanı Usame Nuceyfi'nin kardeşi olan Musul Valisi Esil Nuceyfi, kentin büyük bölümünün silahlıların elinde olduğunu söyledi.
Al Jazeera'nin yayınına telefonla bağlanan Nuceyfi, kendisinin Musul’un kırsalında bir bölgede olduğunu söyledi ama kesin yeri hakkında bilgi vermedi.
Esil Nuceyfi Irak ordu birliklerinin silahlılar karşısında çöktüğünü, güvenlik güçlerinin kenti kendilerinden önce terk ettiğini söyleyerek, bu durumda bazı şüphelerinin bulunduğunu dile getirdi.
Nuceyfi, "Ordu ve güvenlik güçlerinin hızlı bir biçimde çöküşü, kasıtlı bir ihmal olduğunu akla getiriyor" dedi.