IŞİD üç koldan kuşatılıyor

IŞİD üç koldan kuşatılıyor
Irak ordusu ve Şii milislerin Tikrit'e bu hafta başında başlattığı operasyon devam ediyor. Irak ordusu ve beraberindeki gruplar, Tikrit'in merkezini üç koldan kuşatmaya çalışıyor

Irak güvenlik güçlerinin, Selahaddin'de IŞİD'in etkin olduğu kent merkezinde ilerleyişini sürdürdüğü ve Tikrit'teki Meibidi bölgesini IŞİD'den geri aldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Şii milis gücü mensuplarından oluşan el-Haşdu'ş-Şabi (Halk Toplulukları) destekli güvenlik güçleri, Salahaddin'de IŞİD'in etkin olduğu kent merkezine doğru ilerleyişini sürdürüyor.

Kerkük-Tikrit kara yolunu trafiğe kapatan silahlı birlikler, Meibidi bölgesini IŞİD gruplarıyla herhangi bir çatışmaya girmeden aldı. Kontrolün sağlandığı kesimlerdeki binalara Irak bayrakları asıldı.

Bu arada Irak İçişleri Bakanlığı, Tikrit'in doğusunda IŞİD gruplarının kullandığı "iletişim kuleleri ve güneş enerjisiyle çalışan iletişim bataryalarından oluşan telekomünikasyon merkezinin" ele geçirildiğini açıklamıştı.

TİKRİT ÜÇ KOLDAN KUŞATILIYOR

Selahaddin Valisi Raid Ciburi, Irak ordusu ile Şii milislerin, IŞİD'in elindeki Tikrit kentini 3 koldan kuşatma altına aldığını söyledi. Vali Ciburi, grupların doğuya doğru 200 kilometre ilerlediğini ve bazı kasabalar ile köyleri kontrol ettiğini aktardı. Selahaddin Valisi, "Tikrit'teki IŞİD mensupları üç taraftan kuşatılmış durumda" dedi.

Selahaddin Güvenlik Konseyi Başkanı Casım Cibara ise, Mıibdiye köyü ile Tikrit'in 15 km güneyindeki El – Elem nahiyesinin kontrolünün de yine Irak ordusu ile Şii milislerin eline geçtiğini söyledi. Cibara, nahiyede şiddetli çatışmalar meydana geldiğini ve IŞİD'in ciddi oranda kayıp verdiğini söyledi.

Selahaddin vilayetinin idari başkenti olan Tikrit'te operasyonu üçüncü gününe girdi. Çatışmalarla ilgili konuşan Şii milislerin Sözcüsü Kerim Nuri, dün Dor ve Hemrin nahiyelerini kontrol ettiklerini söylemişti.