Pakistan'da cinsel istismar skandalı!

Pakistan'da cinsel istismar skandalı!

Hindistan sınırındaki Kasur bölgesinde, 25 kişilik bir çetenin 280 çocuğa cinsel istismarda bulunmasına rağmen polisin etkili soruşturma yapmadığı iddiasıyla başlayan protestoların ardından olayla ilgili 7 kişi tutuklamıştı. Bu kişilerin ifadeleri üzerine 5 kişi daha yakalandı, olayda tutuklananların sayısı 12'ye çıktı.

Pakistan Ulusal Meclisi ortak kararla olayı şiddetle kınadı
Pencap Eyaleti'nin Başbakanı Şahbaz Şerif'in araştırma emri verdiği Lahor Yüksek Mahkemesi, polis soruşturmasının devam ettiği gerekçesiyle komisyon kurulmasını reddetti. Yüksek mahkeme üyeleri, hükümete, zanlıların terör suçlarının görüldüğü askeri mahkemelerde yargılanmasını önerdi.

"Sistemsel sorunlar çocuk haklarını ezip geçiyor "

İslamabad merkezli Pakistan Çocuk Hakları Hareketi'nin Koordinatörü Nurul İslam, yaptığı açıklamada, ülkenin kırsal kesimlerinde büyük bir eğitim ve denetim boşluğunu söyledi.Ülkede eğitimin halen en büyük sorun olduğunu, bu nedenle toplumsal ve bireysel haklarda ilerleme sağlanmadığını ifade eden İslam, şöyle konuştu: "Gelenekselleşmiş sistem problemleri olmasaydı bu skandal yaşanmaz ya da bu kadar büyümeden önlenebilirdi. En başta tabii ki cinsel istismarı gerçekleştiren canilerin bunun yanlışlığını bilecek eğitimi geçmişlerinde almaları gerekirdi. Bazı çocukların konuyu açtıkları ailelerinden şiddet gördükleri söyleniyor. Öte yandan birçok ailenin de gurur nedeniyle polise başvurmadıklarını biliyoruz. Polise başvuranların ise yine aynı gerekçelerle geri çevrildiklerini de öğrendik. Neresinden bakarsak bakalım bu bir yönetim, sistem sorunu. Pakistan'da siyasal ve toplumsal sistem şeffaf olmadığı için maalesef çocuklarımız çok büyük zarar görüyor. Sistemsel sorunlar çocuk haklarını ezip geçiyor"

"Çocuğum için 12 bin dolar ödedim "

Mağdur çocuklardan birinin babası Yerel Dünya Televizyonu'na yaptığı açıklamada, 2 yıldır yapılan şantaj nedeniyle çeteye 12 bin dolar vermek zorunda kaldığını söyledi. Çete üyelerinin görüntüleri internette yayınlamakla tehdit ettiğini anlatan baba, yüzlerce ailenin kendileriyle aynı durumda olduğunu dile getirdi.