Berkin Elvan anmasına 9 yıl sonra hapis cezası

Berkin Elvan anmasına 9 yıl sonra hapis cezası

Gezi Direnişi'nde hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı anma eylemi yapan Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine, dokuz yıl sonra hapis cezası verildi.

Gezi Direnişi’nde polisin attığı gaz fişeği sonucu15 yaşındaki Berkin Elvan’ın yaşamını yitirdiği 11 Mart 2014 günü Kocaeli Üniversitesi'nde yapılan anma yürüyüşünde gözaltına alınan 15 öğrenci hakkında "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçlamasıyla 5’er ay hapis cezası verildi.

Sözcü'de yer alan habere göre aynı öğrenciler, 9 yıl boyunca devam eden davada görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar ve yaralama suçlamalarından ise beraat ettiler. Kararda hükmün açıklanması geri bırakıldı. Bir sanık hakkındaki yakalama kararının beklenmesinden kaynaklı davanın bunca süre bekletildiği öne sürüldü.

Ne olmuştu?

Kocaeli Üniversitesi’nde 11 Mart 2014’te Berkin Elvan’ın hayatını kaybettiği gün anma eylemi yaptı.  Yüzlerce öğrenci Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü Sosyal Tesisleri’nden yürüyüşe başlamış, rektörlüğe yakın bir alanda da polis ve özel güvenlik görevlileri öğrencilere müdahale etmişti. Müdahale sonrası 5 kişi gözaltına alınmış akabinde de 17 kişi hakkında dava açılmıştı.