Canlı bombanın kimliği açıklandı

Canlı bombanın kimliği açıklandı

Tarihi Sultanahmet Meydanı'nda Yerebatan Sarayı'nın karşısında bulunan Turizm Şube Binası'na, kimliği Elif Sultan Kalsen olarak belirlenen kadın terörist tarafından canlı bomba saldırısı düzenlendi. Şube binasının kapısında gerçekleştirilen saldırıda Elif Sultan Kalsen adlı canlı bomba kadın terörist öldü, bombalı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş şehit oldu. Polis memuru Taner Şenelise hafif yaralandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Kadın canlı bomba öldü, 2 polis yaralandı" dedi. Ağır yaralı olan polis memuru Kenan Kumaş şehit oldu.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU!

Sultanahmet'te polise canlı bomba saldırısı düzenleyen kadın teröristin kimliği belirlendi. Saldırıyı Elif Sultan Kalsen adlı kişi gerçekleştirdi. Elif Sultan Kalsen, 1 Mayıs eylemlerinde gözaltına alınıp "örgüt üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Ancak daha sonra serbest bırakılmıştı.

BİNBAŞIYA SUİKAST EMRİNİ ELİF VERMİŞ

Sultanahmet'te polise yönelik canlı bomba saldırısını gerçekleştiren Sultan Kalsen'in daha önce Sultangazi Polis Merkezi'ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan'ın şehit edildiği saldırı sonrasında 9 canlı bombadan biri olarak arandığı ortaya çıkmıştı.

Bu olayın ardından Kalsen, bir basın açıklaması yaparak iddiaları yalanlamış fakat DHKP-C'ye düzenlenen operasyonda tutuklanmıştı.

Mahmeke tarafından kabul edilen iddianamede tutuklanarak cezaevine gönderilen Kalsen, Elif Sultan Kalsen'in DHKP-C tetikçisine, Hayata Dönüş operasyonu sırasında Bayrampaşa Cezaevi'nde görevli olan emekli binbaşı Z.B.'nin öldürülmesi için istihbarat toplama emri verdiği tespit edilmişti. Emniyete gelen ihbarlar neticesinde yakalanan Ömür Altun, bunu itiraf etmiş ve suikast için istihbarat toplama emrini Elif Sultan Kalsen'den aldığını açıklamıştı.

'KULUÇKA ALANI'NA YAPILAN OPERASYONDA GÖZALTI

Sultanahmet saldırısında polis memuru Kenan Kumaş'ı şehit eden ve bir polis memurunun da yaralanmasına neden olan Elif Sultan Kalsen, daha önce DHKP-C'nin Okmeydanı'ndaki 'kuluçka alanı'na yapılan operasyon sonrasında polis tarafından arandığı ortaya çıktı.

500 polis ve özel harekat birliklerinin de katıldığı operasyon öncesinde binlerce dakikalık MOBESE kayıları incelenmiş ve Okmeydanı'nı savaş alanına çeviren kişilerin kimlikleri tek tek ortaya çıkarılmıştı. Yapılan bu operasyon sonrasında 44 kişi gözaltına alınmış ve Elif Sultan Kalsen için ise arama çalışması başlatılmıştı.