Cübbeli Ahmet Hoca YouTube Gelirini Açıkladı

Cübbeli Ahmet Hoca YouTube Gelirini Açıkladı

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik hakaret suçlamalarıyla gündeme gelen "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün mahkemede verdiği ifade, dikkat çekici detaylar içeriyor. YouTuberlık ve kitap yazarlığıyla aylık gelirinin 140 bin TL olduğunu belirten Cübbeli Ahmet'in mali durumu mahkeme dosyasına yansıdı.

Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada, Cübbeli Ahmet'in "ne iş yaptığı" sorusuna verdiği cevap büyük bir merak uyandırdı. Ünlü isim, mesleğini "YouTuber" olarak açıkladı. Aylık gelirini ise 55 bin TL olarak beyan eden Cübbeli Ahmet, aynı zamanda kitap yazarı olduğunu ve buradan da aylık 85 bin TL kazandığını ifade etti.

Mahkeme dosyasında dikkat çeken bir diğer detay ise Cübbeli Ahmet'in eğitim durumu oldu. Ünlü ismin eğitim durumu "medrese eğitimi" olarak kaydedildi.

Ahmet Mahmut Ünlü, Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in "Depreme maruz kalan kardeşlerimizin gönülleri naz makamındadır. Onların gönülleri Rabb'e karşı kırık, devlete karşı buruk, hatta biraz da öfkeli olabilir. Ancak bu kırıklığı, bu burukluğu yüreklerine dokunarak, hayatlarına rahmetle ve şefkatle dokunarak gidermek bizim görevimizdir" sözlerini "din ve devlet düşmanlığı" olarak nitelemişti.