Cumhuriyet 95 yaşında! 

Cumhuriyet 95 yaşında! 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’da yaktığı bağımsızlık ateşiyle kurulan Cumhuriyetin 95. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. İlk resmi tören Ankara'da yapılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak devlet erkanıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktıktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

'YENİ HAVALİMANI' MESAJI

Erdoğan Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

Cumhuriyetimizin ilanını 95. yıl dönümünde büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurunuzdayız. hayırla yad ediyor.

Cumhuriyetimizin yıl dönümünü yeni havalimanımızı açarak kutluyoruz. Ruhunuz şad olsun.

ANITKABİR'DE BİR İLK

Yeni sistemin hayata geçmesinin ardından kurulan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı da ilk defa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde yer alıyor.

Erdoğan Twitter hesabından paylaştığı 29 Ekim mesajında ise şu ifadeleri kullandı:

Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yad ediyorum.

İKİNCİ PROGRAM BEŞTEPE'DE

Erdoğan'ın Ankara'daki ikinci programı Beştepe'de olacak. Anıtkabir'in ardından Cumhurbaşkanlığı'na geçecek olan Erdoğan, devlet protokolünün tebriklerini kabul edecek.

CUMHURİYET RESEPSİYONUNDA BİR İLK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nda Cumhuriyet Resepsiyonu verecek.

VALİLİKTE RESMİ TÖREN

İstanbul’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İstanbul Valiliği’nin resmi töreni de dün Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Ali Şeker, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, askeri erkân, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ile yurttaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören sona erdi. İstanbul Valiliği’nde bugün 09.30’da tebriklerin kabülü töreni yapılacak. Kutlama töreni ve geçiş töreni de saat 10.30’da Fatih’teki Vatan Caddesi’nde yapılacak.