Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Dışişleri ve Emniyet'ten ABD'de yaşayan Türk vatandaşlarına uyarı

ABD Büyükelçiliğinin CHP'nin Maltepe'deki mitingi öncesinde yaptığı ve tepki çeken "Tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermilere karşı dikkatli olun" uyarısına Dışişleri Bakanlığı ve Emniyet'ten çok konuşulacak bir cevap geldi.

Yayınlanma:

ABD Büyükelçiliği, CHP’nin miting öncesinde “Tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermilere karşı dikkatli olun” ifadeleriyle provokatif bir uyarıda bulunmuştu. Bu uyarıya karşı ilk açıklama Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık ABD’de yaşayan Türkleri bugün yapılacak büyük gösteri ve organizasyonlarda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

DİKKAT ÇEKEN İFADELER

Bakanlığın internet sayfasında ‘ABD’de Yaşayan Vatandaşlarımıza Duyuru’ başlığı ile yayınlayan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İLGİLİ HABER TZOB Genel Başkanı En Çok Hile Yapılan Gıdaları Açıkladı
ABD Büyükelçiliğinin CHP'nin Maltepe'deki mitingi öncesinde yaptığı ve tepki çeken "Tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermilere karşı dikkatli olun" uyarısına Dışişleri Bakanlığı ve Emniyet'ten çok konuşulacak bir cevap geldi.

ABD’de yapılacak büyük gösteri ve organizasyonlarda vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalarında fayda görülmektedir.

ABD güvenlik birimleri her ne kadar bu tip organizasyonlarda meydana gelebilecek protesto ve gösteriler için önlem alıyor olsa da, geçmişte yaşanan olaylarda, gerçek mermi kullanıldığı, elektro şok uygulandığı, gazla müdahale edildiği ve şiddet eylemlerinin de yaşandığı unutulmamalıdır. Bu itibarla, kontrol edilmesi zor olan bu tür olaylarda şiddete maruz kalınabileceği ihtimali de dikkate alınarak, gerekli olmadığı sürece büyük gösteri ve organizasyonlardan kaçınılması tavsiye edilmektedir.

Bu hususlar ışığında, vatandaşlarımızın yapmasında fayda görülen hususlar aşağıda sıralanmaktadır:

-Kalabalıklardan kaçınmaları,

-Sade bir profil çizmeleri ve dikkat çekecek davranışlarda bulunmamaları,

-Protesto ve gösteri alanlarından uzak durmaları,

-Yakınlarını bulundukları yerden haberdar etmeleri,

-Olabilecek anlık gelişmeler için medyayı takip etmeleri.

BİR UYARI DA EMNİYET’TEN

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi twitter hesabından yapılan açıklamada ABD’de yaşayan Türk vatandaşları, ABD gerçekleştirilecek geniş katılımlı organizasyonlar için uyarıldı.

Emniyet’ten yapılan açıklama şöyle:

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak geniş katılımlı organizasyonlarda vatandaşlarımızın güvenliği için dikkatli olmaları önem arz etmektedir.

Amerikan polisi her ne kadar bu tip organizasyonlarda çıkan protestolar ile önlem alıyor olsa da geçmişte yaşanan olaylarda gerçek mermi ve şok kullanımı, göz yaşartıcı gaz ile müdahale ve şiddet olay unutulmamalıdır. Bu tip gösteriler kontrol edilmesi zor olduğu için şiddete dönüşebilir, bu nedenle bu organizasyonlardan kaçının.

ABD’NİN UYARISI

ABD Büyükelçiliği, kendi vatandaşlarına, CHP’nin düzenlenecek Maltepe mitingi çevresinde bulunmama çağrısında bulunmuştu. İşte ABD büyükelçiliğinin o uyarısı:

Etkinlik: Muhalefet partisi CHP tarafından tertip edilen büyük bir gösteri, 21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’un Asya yakasında bulunan Maltepe ilçesinde planlanmaktadır. Geçmişte bu tür gösterilerde kalabalıkları kontrol altında tutmak için, Türk Emniyet Teşkilatı tarafından tazyikli su, biber gazı ve öldürücü olmayan plastik mermilerin kullanımı gibi tedbirlere başvurulmuştu. Bu gösteri için de benzer tedbirler yüksek ihtimalle kullanılacaktır. Gösterilerden ve protestolardan – öngörülemeyen durumlar olabileceği ve bazen de şiddetli bir hal alabileceği için – uzak durun.

Ne yapılmalı

• Kalabalıklardan uzak durun

• Dikkat çekmemeye çalışın

• Protesto ve Gösteri alanlarından uzak durun

• Anlık gelişmeler için yerel medyayı takip edin 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler