Yeni Müfredat Uygulaması Kademeli Olarak Başlıyor: Milli Eğitim Bakanı Açıkladı!

Yeni Müfredat Uygulaması Kademeli Olarak Başlıyor: Milli Eğitim Bakanı Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kabine toplantısı sonrasında merakla beklenen yeni müfredat hakkında konuştu. Tekin, çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı ve yeni müfredatın ilk olarak hangi sınıflarda uygulanacağını duyurdu. Ayrıca, kademeli bir geçişin planlandığını belirtti. İşte detaylar... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarına önemli bilgiler verdi. Yeni eğitim müfredatının hazırlık sürecinde sona yaklaşıldığını aktardı.

Yeni Müfredatta Neler Değişiyor?

Bakan Tekin, sosyal medyada dolaşan matematik müfredatıyla ilgili iddialara cevap verdi ve alanında uzman 2 bin kişinin çalışmalara katıldığını açıkladı. Bu kişilerin yaklaşık %40'ının akademisyen olduğunu ve geri kalanının öğretmen olduğunu belirtti. "Lisans düzeyinde okutulması gereken bilgilerin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir?" sorusuna dikkat çeken Tekin, müfredattan çıkarılacak konulara ilişkin kesin bilgilerin henüz netleşmediğini ifade etti.

1-5 ve 9. Sınıflar İçin Yenilik Dönemi

Bakan Tekin, 1-5. ve 9. sınıflar için geliştirilen yeni müfredatın 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayacağını açıkladı. Bakan Tekin, bu sınıflarda eğitim görecek öğrencilerin yeni müfredatla eğitim alacak ilk grup olacağını vurguladı. Çalışmaların %80'inin tamamlandığını belirterek, önümüzdeki haftalarda tamamlanacak olan müfredatın kademeli olarak uygulamaya geçirileceğini açıkladı.