Emeklilere Müjdeler Bitmiyor! Fatura İndirimlerinden Sonra Şimdi de Düşük Faizli Kredi İmkanı!

Emeklilere Müjdeler Bitmiyor! Fatura İndirimlerinden Sonra Şimdi de Düşük Faizli Kredi İmkanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etmesiyle birlikte, emeklilere yönelik bir dizi destek ve avantajlar devreye alınıyor. İlk adım olarak emekli bayram ikramiyesi artışı gündeme gelirken birçok alanda indirimler ve destekler de planlanıyor. Emeklilere yönelik desteklerin ilk düzenlemesi, bayram ikramiyelerinde yapılmaya hazırlanıyor. Ekonomi Gazetecisi Faruk Erdem'e göre emekli bayram ikramiyesi için 5 bin TL seçeneği ağırlıklı olarak gündemde. Erdem, bu artışın önümüzdeki ay ya da bu ayın sonuna doğru Meclis'e sunulabileceğini belirtti.

Ücretsiz Ulaşım ve Diğer Belediye Hizmetlerinde İndirimler Geliyor

Emeklilere yönelik destekler arasında belediyelerle yapılan protokollerle ücretsiz ulaşım seçenekleri değerlendiriliyor. Ayrıca belediyelerin su, elektrik, doğal gaz gibi hizmetlerinde emeklilere indirimler yapılacak.

Ücretsiz veya İndirimli Tatil İmkanları ve Kira Desteği

Emeklilere belediye ve kamu tesislerinden ücretsiz veya indirimli faydalanma imkanı tanınacak. Büyükşehirlerde, özellikle kira ödemelerinde zorlanan emeklilere belediye bütçelerinden kira yardımı yapılacak. Bu destek kapsamında 2500-5000 TL rakamları masada.

Kredi Kartı ve Kredi Faiz Oranlarında İndirim Müjdesi

Emeklilere yönelik destekler sadece maaş ve ikramiye artışıyla sınırlı kalmayacak. Kamu ve özel bankalarla yapılan protokollerle EFT, havale, kredi kartı işlemlerinde özel indirimli tarifeler uygulanacak. Kredi faiz oranlarında da düşüş bekleniyor. Çalışma Bakanlığı'nın organizasyonuyla hayata geçirilecek olan bu desteklerin emeklilerin yaşam standartlarını artırması hedefleniyor. Henüz kesinleşmeyen seyyanen zam iddialarıyla birlikte bu desteklerin en kısa zamanda emeklilere açıklanması bekleniyor.