Eşini döverek öldürüp, fotoğrafını ailesine göndermişti; ilk duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Eşini döverek öldürüp, fotoğrafını ailesine göndermişti; ilk duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Rize'de eşini döve döve öldürdükten sonra çektiği fotoğrafları aile üyelerine gönderen Ramazan Dursun ilk kez hakim karşısına çıktı. Dursun'a ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

10 Haziran 2022 tarihinde 32 yaşındaki eşi Özlem Dursun'u darp ederek fotoğraflarını çektikten sonra eşinin annesine ve arkadaşlarına gönderen Ramazan Dursun hazırlanan iddianamenin ardından Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Eşe karşı kasten eziyet çektirerek öldürmek, yaralama ve özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından ilk kez hakim karşısına çıktı. Eşini darp ederek öldüren Ramazan Dursun mahkemeye tutuklu olduğu Giresun Espiye L Tipi Kapalı Ceza evinden getirildi.

Duruşmaya ayrıca öldürülen Özlem Dursun'un Avukatı Yağmur Zaman, annesi Saadet Karabulut, Babası Mehmet Sancar, erkek kardeşi Yasin Sançar, katilin ağabeyi Ahmet Dursun, annesi Melek Dursun ve engelli kardeşi Hızır Dursun ile avukatı Fatma Fatoş Karaosmanoğlu'nun yanı sıra öldürülen Dursun'un arkadaşları ve yakınları katıldı.

"Ağır psikoloji ilaçlarından fazlasını içtim ve alkol etkisindeydim"

Polislerin eve gelmesiyle balkondaki hint kenevirlerinin yakalanmasından korktuğunu ve tartışmanın daha da büyüdüğünü sözlerine ekleyen Dursun "Eşim KADES ihbar butonuna basmıştı. Evimin balkonunda bir iki kök hint keneviri bulunduğu için polislerin bunları bulması halinde başımın derde gireceğini düşünerek eşime kızdım. Sonrasında eşim benden özür diledi ve özrünü kabul ettim. Ancak ben hem bel ağrısından dolayı doktorun bana yazdığı ağır psikoloji ilaçlarından önerilenden fazlasıyla içmiştim. Hem de alkol içtim" ifadelerini kullandı.

"Babam o akşam eve sinirli geldi"

Katil Ramazan Dursun'un 16 yaşında ki oğlu Recep Dursun ise babasının kendisine ve annesine zaman zaman şiddet uyguladığını ifade ederek "Babam o akşam eve geldiğinde sinirliydi. Anneme vurdu. Sonra polisler geldi. Polisler gittiğinde babam daha çok sinirlendi. Mutfaktan bıçak aldığını gördüm. Bana kendi fotoğrafını koridorda çektirdi.

Annem o esnada yatak odasındaydı. Annemin yatak odasında hareketsiz yattığını fark edince babama haber verdim. Sonrasını bilmiyorum. Babam zaman zaman anneme de bana da şiddet uygulardı" dedi.

Davanın görülen ilk duruşmasında mahkeme heyeti tarafından eşini darp ederek ölümüne sebep olan Ramazan Dursun'a 'Eşe karşı kasten eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 'Yaralama ve özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından ise 5 yıl 1 ay hapis cezası verildi.