Eski Merkez Bankası Çalışanı Görevine Geri Dönmek İstiyor

Eski Merkez Bankası Çalışanı Görevine Geri Dönmek İstiyor

Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığının sona ermesine sebep olan CİMER şikayetinin sahibi olan eski Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, görevine dönme talebinde bulundu. Bozkurt, CİMER başvurusunda Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkartıldığını iddia etmiş ve baba Erkan'ın bir çalışanı tokatladığına dair kamera kayıtları olduğunu öne sürmüştü. Bozkurt, CİMER'e yaptığı şikayetin ardından iftiralarla dolu bir süreç yaşadığını ancak Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla yaşadığı mağduriyetin bir anlamda kanıtlandığını belirtti. Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan göreve iadesini talep eden Bozkurt, "Sadece mağduriyetimi dile getirdim. Olay için 'operasyon' dendi. Yalancılıkla suçlandım. Ancak gerçek ortaya çıktı. İşime bir an önce kavuşmayı bekliyorum." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Ocak'ta yaptığı konuşmada Hafize Gaye Erkan'a yönelik iddiaları dedikodu olarak nitelendirerek, ekonomide güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalara karşı olduklarını belirtti. Erdoğan, fitne tüccarlarına karşı kararlı olduklarını vurguladı. Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

Merkez Bankası rezervleri artıyor harekete geçiyorlar. Akla ziyan dedikodularla ekonomide binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar yürütüyorlar. Tüm umutlarını ülkemizin tökezlemesine bağlayanları, daha önce olduğu gibi yine hüsrana uğratmakta kararlıyız. Dedikodular üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz.

Baba Erkan: İddialar Yalan

Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan da iddiaları reddederek, "Böyle bir şey mümkün mü? Benim de bir kızım var. O da benim kızım sayılır. Bu tür bir komploya nasıl alet oldu, şaşırdım doğrusu" açıklamasını yapmıştı. Baba Erkan, kızının yönetime geçmesiyle bir başarı sürecinin yaşandığını belirtmiş ve "komplo" iddiasında bulunarak "Birileri düğmeye bastı ne yazık ki. Yalan haberleri, sistematik olarak devreye aldılar…" demişti.